Održana konferencija ‘Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata’

U HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI - ŽUPANIJSKOJ KOMORI PULA
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji se ove godine održavaju u razdoblju od 9. do 19. svibnja 2019. godine.

Danas je u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo i Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada.

Na početku konferencije je Maja Milevoj, ravnateljica učilišta Diopter, predstavila projekt Istarska mreža znanja čiji je cilj doprinijeti unapređenju lokalnog tržišta rada te razvoju i poboljšanju obrazovnog sustava u Hrvatskoj kroz razvoj programa obrazovanja koji su u skladu s potrebama tržišta rada. Kroz projekt će se povećati zapošljivost 42 korisnika kroz klubove za zapošljavanje i inovativne obrazovne programe u području prerađivačke industrije (optičke mreže), društvenih mreža i talijanskog jezika s dodatnom specijalizacijom prema potrebama lokalnog poslodavca.
Projekt Rini.me otvorenog učilišta Diopter upravo je svojevrsni Klub podrške pri zapošljavanju. Cilj Kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada.

Predavanju su mogli prisustvovati svi zainteresirani građani koji su htjeli više saznati o provođenju besplatnih radionica, poticajima za samozapošljavanje, raznim edukacijama, tečajevima stranih jezika i sličnim aktivnostima koje se provode u sklopu projekata koji su bili prezentirani.

Naime, Istarska županija putem Upravnog odijela za gospodarstvo te u svojstvu tehničkog tajništva Vijeća tržišta rada Istarske županije, provodi aktivnosti koje pridonose razvoju tržišta rada i jačanju ljudskih potencijala u Istarskoj županiji.

Vijeće tržišta rada Istarske županije okuplja dionike javnog, privatnog i civilnog sektora koji su ključni za izradu, provedbu i evaluaciju dokumenta i politika za razvoj ljudskih potencijala u Istarskoj županiji. Isto tako djeluje na razvoj sustava zapošljavanja, obrazovanja prekvalifikacija i osposobljavanja za potrebe tržišta rada na regionalnoj razini.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari