Održana eko-akcija čišćenja na Galebovim stijenama

POPRAVLJENE BETONSKE STEPENICE, BRISANJE GRAFITA, ČIŠĆENJE PINETA, POSTAVLJANJE KANTA ZA SMEĆE...
Namještaj Mima poduzeće je koje od svojih početaka djeluje u vidu društvene odgovornosti, tako nerijetko podupiru projekte, organizacije i institucije humanitarnog karaktera novčanim donacijama ili donacijom namještaja. Svjesni problematike i važnosti očuvanja okoliša, odlučili su se uključiti u eko akciju u suradnji s Udrugom Bosonogi iz Pule. Zaljubljenici u prirodu, osim što uče kako preživjeti i živjeti u divljini, rado su prihvatili ideju o eko akciji čišćenja plaže na Galebovim stijenama.

U akciju su se uključili i udruga Zelena Istra, Pula Herculanea, Grad Pula, Inicijativa Volim Pulu, Udruga Žuta Minuta te puno individualnih građana koji su prepoznali značaj očuvanja naše prirode.

Namještaj Mima po prvi puta donira za ovakvu vrstu aktivnosti, no osim samog doprinosa akciji, djelatnici Mime su se sami priključili u čišćenju plaže te time postaju jedna od prvih domaćih tvrtki koja službeno podupire ekološku osviještenost. Na ovaj način žele pozvati i druge tvrtke da se uključe u problematike ekološkog tipa, jer priroda je dio svih nas.

Galebove stijene je jedina divlja plaža na području grada Pule. Prirodna ljepota sastavljena od brojnih stijena i uvalica rijetko je mjesto gdje se može uhvatiti mir; pa je šteta ne očuvati to. Od aktivnosti osim čišćenja plaže i šume izdvojit ćemo i popravak betonskog stepeništa kojem nedostaju posljednje dvije stepenice, čišćenje grafita sa stijena, postavljanje kanta za smeće, uređivanje pineta.

Nakon radne akcije, pobrinuli su se za roštilj koje je zaokružio cijeli projekt lijepim druženjem.

''Svjesni smo da je briga o okolišu briga o nama samima i da je to dužnost svakog pojedinca ali i poslovnih subjekata. Tako, u svoje svakidašnje poslovanje polako uvodimo male „eko pothvate“ kao npr. eliminiranje plastičnih čašica, te smo započeli proces prelaska na biorazgradive vrećice.'' - kažu u namještaju "Mima".

(rex)

Facebook komentari