Održana 7. Robotrka na Prstenac

EKIPE 'BOJLER', 'FAŽANA ROBO LEGENDS' I 'BIT KIDS' NAJBOLJI NA TRCI
U subotu, 11. svibnja u Industrijsko-obrtničkoj školi u Puli održana je 7. Robotrka na prstenac koju je organiziralo Društvo za robotiku Istra (DRI).

Robotrka na prstenac spoj je tradicije i novih tehnologija i omogućava najmlađima da se na zanimljiv i interesantan način kroz igru i zabavu, upoznaju s robotikom i novim tehnologijama. Na natjecanju u Puli sudjelovalo je 27 ekipa, a u okviru ovogodišnje 7. Robotrke osim u Puli  planirana su još dva natjecanja i to 8. lipnja u Opatiji u OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“, a završno je natjecanje 18. kolovoza u Barbanu

Na natjecanju su najboljim ekipama dodijeljene plakete i priznanja a njihovim članovima medalje i priznanja za osvojeno:

1. Mjesto - ekipa BOJLER s pogođenih 19,5 bodova, ekipa Društva za robotiku Istra, mentor Dragan Pantić. Članovi ekipe: Alen Vinčić, Borna Žarković i Mihael  Božić.
2. Mjesto - ekipa FAŽANA ROBO LEGENDS s pogođenih 19 bodova, ekipa udruge BIT KIDS 101 iz Fažane, mentor Goran Usainović. Članovi ekipe: Luka Hodak, Lara Usainović i David Radolović Dizdarević.
3. Mjesto – ekipa BIT KIDS s pogođenih 17,5 bodova, ekipa udruge BIT KIDS 101 iz Fažane, mentor Goran Usainović. Članovi ekipe: Petar Paćelat, Tea Rojnić i Lana Rojnić.

Ukupno 81 učenik osnovnoškolskog uzrasta i desetak njihovih učitelja-mentora, sve redom zaljubljenici u robotiku, došli su iz Banjola, Medulina, Čavla, Barbana, Krka, Baške, Punata, Banjola, Opatije, Vodnjana, i Pule. Natjecanje je održano na tri arene, a da sve bude po regulama pratili su članovi Časnog suda.  

Pokrovitelj Robotrke na prstenac je Hrvatski robotički savez koji je u sastavu Hrvatske zajednice tehničke kulture, a pomažu i Zajednica tehničke kulture Pula i Zajednica tehničke kulture Istarske županije te Gradovi Pula i Barban. Kako izvještava Dragan Pantić, predsjednik Društva za robotiku Istra, natjecanja uvijek prate edukativni izleti pa su mladi robotičari dosadašnjih godina već obišli Krk, motodrom na Grobniku, kaštel Grobnik, akvarij u Puli, Gašparov mlin u Martinovom selu, a ovaj put su zahvaljujući susretljivosti Arheološkog muzeja Istre, koji im je omogućio slobodan ulaz, posjetili Arenu u Puli.

(REx)

Facebook komentari