Održana 10. akcija čišćenja podmorja u Tehnomont marini Veruda

IZVUČENA ZNAČAJNA KOLIČINA OTPADA
U Tehnomont Marini Veruda je u nedjelju 12.05.2019. održana jubilarna „10. ekološka akcija čišćenja podmorja – EKO 2019.“

Usprkos lošem vremenu i kiši koja je prisutne močila cijelo vrijeme, u marini kao da je sijalo sunce. Okupilo se čak 36 ronioca uz podršku djelatnika Tehnomont marine Veruda s mora i kopna. Uz suorganizatora KPA Medulin akciji su se pridružili RC ronjenje Pula, KPA Uljanik, CPA Pula, DPA Mina, RSK Mladost Medulin, DPA Rabac, RK Ugor Vrsar, RK Meduza i RK Ariel te oduševili svojim stavom - unatoč hladnoći i kiši krenuli su s ronjenjem.

Jubilarna akcija je donijela i dvije novosti:
- Uz suradnju sa RC Ronjenje Pula pridružili su se svjetskoj akciji MISSION DEEP BLUE pokrenutoj od strane Scuba Schools International s ciljem zaštite podmorja od otpada i promocije zamjene jednokratnih plastičnih vrećica i boca trajnim materijalima.
- Također, podignuta je Zelena zastava kao simbol „zelenog jedrenja“ i suradnje s udrugom „Green Sail“ čiji je cilj prevencija stvaranja otpada u moru te efikasno upravljanje otpadom kroz informativne i edukativne aktivnosti usmjerene na goste, ali i djelatnike marine.

S obzirom na veliki akvatorij marine ove godine čišćena je nova zona te je količina izvučenog otpada opet bila značajna. Izvađeni su mnogi slučajno izgubljeni predmeti, ali i dalje se pronalaze brojne boce što još uvijek ukazuje na nemar pojedinih korisnika marine.

Nakon akcije čišćenja uslijedilo je ugodno druženje uz podjelu zahvalnica u restoranu Volaria.
(Rex)

Facebook komentari