Održan sastanak Pulaparkinga i facebook grupe ‘‘Recimo Ne Pulaparkingu’‘-VIDEO

ZA POČETAK SURADNJE,  PROŠLA SU TRI PRIJEDLOGA FACEBOOK GRUPE
Iako se nije došlo do konkretnih odgovora i stavova i jedne i druge strane, ipak i predstavnici Pulaparkinga i predstavnici facebook grupe ''Recimo NE Pulaparkingu'' zadovoljni su prvim sastankom, na kojem su se pokušali upoznati te izgladiti nastalu situaciju, a osim toga došlo se do kompromisa i do nekih konkretnih prijedloga koji će se primijeniti u radu Pulaparkinga.   

   Facebook grupu ''Recimo NE Pulaparkingu'' predstavljao je Paul Uršić koji nas je upoznao sa stavovima ove grupacije i sa kojim prijedlozima su došli na sastanak sa direktorom Pulaparkinga Branislavom Bojanićem i voditeljem Ureda reklamacije Borisom Agatićem. Između ostalog ova facebook grupa zahtjeva od Pulaparkinga:

- Da se tolerancija za nepropisno vozilo prije dizanja poveća sa 5 na 10 minuta.
- Da ''Pauk'' ne diže vozila koja ne ometaju promet i vraćanje vozila vlasniku sa uplatnicom za kaznu, a ne da se na licu mjesta naplaćuje.
- 24-satno dežurstvo za vraćanje podignutih vozila.
- Uvesti u samom centru grada plaćanje za prvih 30 minuta 2 kune i time dobiti bržu protoćnost vozila.
- Nedostatak parkirnih automata, jer tko se parkira ispred Robne kuće, tek kod Doma branitelja ima automat.
- Omogućiti poslovnim subjektima da imaju povlaštenu mjesečnu kartu.
- Upotreba lisica je protuzakonito zadržavanje tuđe imovine.
- Poslati opomenu prije ovrhe.

   Osim ovih postoje još nekoliko primjedbi, a kako doznajemo već sada bi se za početak mogli usvojiti prijedlozi za tolerantnost na ostavljeno vozilo koje bi se povećalo s 5 na 10 minuta. Isto tako svatko tko zatraži uplatnicu kad mu ''Pauk'' digne auto i spusti ga, dobit će uplatnicu i neće morati platiti na licu mjesta i na kraju bi se prvih pola sata u centru grada naplaćivalo 2 kune od 01.01.2015.

   Na mnogim stavkama se ipak nisu usuglasili zbog zakonskih prepreka, koje ne dozvoljavaju da se neki od prijedloga grupe uvaže, ali se i kod predstavnika Pulaparkinga, a i kod grupe vidjela velika tolerancija te su zajedničkim snagama ipak došli do dobrih rezultata.  

   Na kraju nam je predstavnik grupe ''Recimo NE Pulaparkingu'' Paul Uršić izjavio: '' Na početku bi rekao da mi nismo grupa koja se bori protiv Pulaparkinga, već smo grupa koja stoji na usluzi građanima i koja želi pomoći ljudima koji imaju koliko znamo velikih problema sa Pulaparkingom. Došli smo sa mnogim primjedbama i prijedlozima i za neke stvari smo i dobili odgovor da će se realizirati i razmotriti, a neki prijedlozi nisu dobro prošli, ali sada je uspostavljen kontakt između Pulaparkinga i građana te ćemo pokušavati zajedničko riješavati probleme građana Pule.''

   Boris Agatić iz Pulaparkinga je izjavio nakon sastanka: ''Sastanak je prošao u dobrom tonu, razmotrili smo puno prijedloga i kritika koje su došla od strane grupe. Kritike su dosta realne i razmotriti će se i pokušati doći do zadovoljavajućeg riješenja, a neke smo stvari već i usuglasili.''  Dorijan Vrkljan

Video vezan uz članak

Facebook komentari