Održan koncert povodom rođendana Đeni Dekleva - Radaković

U MUZEJU MIMARA ODRŽAN KOCERT POVODOM ROĐENDANA ISTARSKE GLAZBENICE
Koncert koji je održan u Zagrebu u muzeju „Mimara“ povodom rođendana Đeni Dekleva-Radaković  i njenog uspješnog dostignuča i djelovanja na javnoj hrvatskoj umjetničkoj glazbenoj sceni.

 

Bila je uspješna i kao profesorica u muzičkoj školi u Puli,i Pazinu .U tom periodu radi na kreiranju novog  plana i programa za klasičnu harmoniku na razini srednjoškolskog  glazbenog obrazovanja u  Hrvatskoj,a istodobno uvodi novu tehniku korištenja melodijskih basova koja je bila od temeljne važnosti za budući razvoj tog instrumenta u Hrvatskoj.
Više godina bila je prorektorica za nastavu  i studente na Sveučilištu „Jurja Dobrile“ u Puli.Status  skladateljice ima od 1975.godine od kada je diplomirala studij Kompozicije na Akademiji za glasbo u Ljubljani .Njezina djela izvođena su na mnogim manifestaijama i koncertima u raznim gradovima Hrvatske i inozemstva(Austrija,Češka,Čile,Francuska,Irska,Island,Italija,Kina,Njemačka,Poljska,SAD,Slovenija,Srbija,Ukrajina itd.,a izvodili su ih poznati umjetnici.Od 2005. dirigentica  mješovitog  pjevačkog zbora“Joakim Rakovac“.u Poreču.Između mnogih priznanja dobila je za životno djelo nagradu „30 April“ u Poreču  2018. godine.

Glazbeni izvođaći iz Istre(Pula i Poreč) i Zagreba predstavili su djela Djeni Dekleva –Radaković ,koje je publika zdušno i velikim pljeskom popratila .Na kraju skladateljica se zahvalila organizatorima Hrvatskom društvu skladatelja ,Cantsu te publici koja je stigla iz raznih krajeva ,pa tako i iz Poreča i Pule.

(REX)

Facebook komentari