Održan 6. susret promocije pravilne prehrane u osnovnim školama Grada Pule -VIDEO

U ŠKOLI VERUDA PREDSTAVLJENI ZDRAVI ŠKOLSKI OBROCI
Osnovna škola Veruda bila je danas domaćin 6. dana zdrave prehrane u osnovnim školama. U realizaciji ovog hvalevrijednog projekta, kroz koji se naglašava važnost uravnotežene prehrane, sudjelovali sui Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, ali i kuhinjsko osoblje osnovnih škola koje je pripremalo ukusne i zdrave obroke.

„Dobro uravnotežena i pravilna prehrana ključna je za pravilan rast i razvoj djece. U Gradu Puli prepoznali smo važnost promocije zdravih navika od najranije dobi, pa tako danas imamo čak 11 osnovnih škola te 3 predškolske ustanove koje djeci svakodnevno osiguravaju zdrave obroke. Vjerujem kako kroz edukaciju zajednički uvelike doprinosimo zdravlju djece za budućnost. Hvala svima koji su dio ove zdrave priče, zadovoljstvo mi je otvoriti 6. dane zdrave prehrane u školama“, naglasila je Puh Belci.

„Izrazito smo ponosni na dugogodišnju suradnju koju Zavod ima s Gradom Pula i vjerujem kako smo uspjeli doprinijeti stvaranju pravilnih prehrambenih navika kod djece. Projekt se tijekom godina proširio i na druge istarske gradove i općine koji također žele educirati djecu o važnosti pravilne prehrane“, istaknuo je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

U sklopu susreta, prezentiran je letak „Prehrana školaraca“, namijenjen djeci i roditeljima, u kojem je istaknuta i važnost redovite tjelesne aktivnosti za djecu školske dobi, što je predstavio profesor kineziologije Erik Lukšić.

Projekt uvođenja zdrave prehrane u škole započeo je 2013. godine, i zahvaljujući njemu djeci je svakodnevno osiguran zdrav i nutritivno vrijedan obrok, a na ovaj način stječu i navike zdrave prehrane koje će ponijeti sa sobom kroz život.
(Rex/foto:Manuel Angelini/video:Renata Šimić)

Video vezan uz članak

Facebook komentari