Održan 4. susret promocije pravilne prehrane za osnovne škole – VIDEO

U OŠ ŠIJANA PREDSTAVLJENI ZDRAVI OBROCI ZA UČENIKE
Danas je u prostorima Osnovne škole Šijana održan 4. susret promocije pravilne prehrane za sve osnovne škole s područja grada Pule.

U sklopu programa pripremali su se i zdravi obroci za učenike osnovnih škola, a u samom spravljanju sudjelovali su budući kuhari i tehničari, učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula te Strukovne škole Pula zajedno sa svojim nastavnicima.

Zadovoljstvo napretkom koji je postignut tijekom proteklih godina održavanja ovih susreta izrazila je ravnateljica OŠ Šijana Alma Tomljanović.
'Tijekom 4 susreta puno se radilo, a sve u cilju poboljšanja školskih obroka. Posebnost ovogodišnjeg susreta je unapređenje i promocija zdravih marendi srednjih škola', rekla je Tomljanović i dodala kako su nutricionisti vrijedno radili na edukaciji kuhara škole.

O projektu, koji za cilj ima stvaranje pravilnih prehrambenih navika kod djece, govorio je i ravnatelj Zavoda  za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović koji je naglasio da je ovo samo dio dugogodišnje suradnje koju Zavod ima sa Gradom Pula, a da se suradnja tijekom godina proširila i na druge istarske gradove i općine koji također imaju za cilj predstaviti zdravu prehranu u vrtićima i školama.

Zadovoljstvo postignutim izrazila je i dogradonačelnica Grada Pule Elena Puh Belci koja je dodala da je cilj Grada Pule kvalitetna prehrana u školama, a za što je potrebno ulagati u pripremu i edukaciju, ali i opremanje kuhinja, što je Grad Pula već učinio. Više u video prilogu.
(Piše/Foto/Video: Doris Floričić)

Video vezan uz članak

Facebook komentari