Održan 30-ti Memorijalni turnir Josip Šimičić – Luka

BIO JE TVORAC I VIZIONAR POREČKOG KUGLANJA
U nedjelju su kuglačice i kuglači  Istre na kuglani Doma obrtnika održali 30-ti po redu Memorijalni turnir  u čast pokojnog  Josipa Šimičić – Luke.
Prije samog početka Turnira, minutom šutnje odana je počast pokojnom Luki, a i svim preminulim igračicama i igračima Istre,a delegacija  položila je cvijeće na njegov grob.
 
Pokojni Luka bio je tvorac i vizionar porečkog kuglanja kako muškog, tako i ženskog.  Svoju strast i ljubav prema kuglanju, godinama je prenosio na mlađe generacije, koje su nastavile njegovu misiju. Danas su to dva respektabilna Kluba na koja bi Luka  i te kako bio ponosan. Prerana smrt koja ga je zadesila na kuglačkoj utakmici zadužila je nove generacije igračica i igrača da mu svake godine organiziraju Turnir.
Na Turnir se okupilo 30 današnjih  i bivših igračica i igrača Istre. Igralo se Narodnim načinom onako kako je i započelo kuglanje u Poreču. Svaka je ekipa bila miješana,  sastavljena od kuglačica i kuglača.
Igra je bila vrlo napeta, svi su ozbiljno shvatili zadatak uz burno navijanje i podršku od strane suigrača u grupi.  Najuspješnija grupa na kraju bila je grupa u sastavu Božidar Katić, Livio Žužić, Goran Anzur, Nikica Kučan i jedina ženska Barbara Buretić.
Medalje su na kraju podijelili sin Davor i kćerka Jadranka.
Nakon toga nastavljeno je zajedničko druženje uz bezbroj priča i prisjećanja na  kuglačke dane provedene uz Luku.
 
(rex/Ženski kuglački klub Istra Poreč (ŽKK Istra))

Facebook komentari