Održan 21. INA Rally Poreč

POSADI TURK-KACIN GENERALKA, PULIĆ-DEVUNIĆ NAJBRŽI U PRVENSTVU HRVATSKE
U knjigu pobjednika 21. INA Rally Poreč upisala se slovenska posada Rok Turk – Blanka Kacin u atraktivnom i izrazito brzom „Hyundai i20 R5“, uz najbolja vremena svih osam brzinskih ispita. Rally održan u petak i subotu na području Grada Poreča te općina Tar-Vabriga i Kanfanar okupio je 65 posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije, što je u ovo „korona doba“ i više no impozantna brojka.

No, osim po brojnim posadama, rally ćemo pamtiti i po izrazito jakoj konkurenciji, kako u klasama tako i za prva tri postolja Prvenstva Hrvatske u kojem je u konačnici slavio uigrani dubrovačko-zagrebački dvojac Niko Pulić-Davor Devunić vozeći „Ford Fiestu RC4“. Ova se posada u samoj završnici relija izborila za nevjerojatnu jednu desetinku prednosti, što je bilo dovoljno i za drugo mjesto generalke.

Izrazito brza i duž svih 80-ak kilometara brzinskih ispita konstantno na drugom mjestu PH bila je istarsko-zagrebačka posada Viliam Prodan-Zoran Raštegorac, premjerno nastupivši u Ford Fiesti Rally 4. Juraj Šebalj-Ivan Pogačić zauzeli su treće mjesto PH.

Do ciljne rampe 21. INA Rally Poreč nije stigla čak 21 posada! Kumovala su tome brojna odustajanja i izlijetanja. Teža oštećenja svojih automobila zabilježili su Slovenci Miklavčić-Černigoj, Grossi-Kavčić, Božić-Bobič te domaći Ravenščak-Tomašković, Jugovac-Milanović i Matošević-Radovčić. Od svih istarskih posada, do cilja i 33. mjesta generalske stigla je posada Karlo Đusti –Muhamedali Maksuti u novom Peugeotu 208.

Bila je ovo treća od ukupno četiri stanice relijaša za Prvenstvo Hrvatske. Za 15-ak dana očekuje nas završnica u slovenskoj Idriji. Organizator 21. INA Rally Poreč je AK Poreč Motorsport u suorganizaciji AKORK Skok Racing 1993. Pokrovitelji su Grad Poreč i INA nafta industrija d.d. Rally se bodovao za Međunarodno zonsko prvenstvo te nacionalna prvenstva Hrvatske i Slovenije.

(Rex/foto Massimo Pulić (izuzevši fotografija Jugovac i pobjednici))

Facebook komentari