Održano predavanje o prevenciji muškog zdravlja

ZA PROMJENU ŽIVOTNIH NAVIKA MUŠKARACA
U sjedištu Policijske uprave istarske jučer je održano predavanje o prevenciji muškog zdravlja. Cilj predavanja bio je senzibilizirati djelatnike policijske uprave te potaknuti muškarce da promijene životne navike i da osvijeste značaj brige o zdravlju.

Predavanje je održao dr. Predrag Marmontov iz udruge Martišnjak z muštaci, koji je policijskim službenicima govorio o prevenciji tumora prostate, tumora testisa i depresiji. Riječ je o tri najčešće bolesti koje pogađaju mušku populaciju. Kako je naveo dr. Marmontov, tumor prostate i tumor testisa su bolesti koje se uspješno liječe ukoliko se otkriju na vrijeme.

''Ako se bolest otkrije u ranoj fazi, preko 90% muškaraca izliječi se te je stoga važno obavljati redovite preglede i brinuti o svom zdravlju'' uputio je policijske službenike urolog pulske Opće bolnice. Kada je riječ o depresiji kao bolesti koja pogađa mušku populaciju, ona se često ne prepoznaje jer muškarci ne vole govoriti o svojim problemima. Jedan od glavnih uzroka bolesti koje se javljaju kod muškaraca svakako je stres, ali i loša prehrana, koja pogoduje razvoju zloćudnih bolesti.

U razgovoru s policijskim službenicima, koji je uslijedio nakon predavanja, zaključeno je kako danas postoji mogućnost uspješnog liječenja bolesti koje pogađaju mušku populaciju, no da bi to bilo moguće, muškarci moraju voditi računa o svom zdravlju, pogotovo kada se uzme u obzir stresan i zahtjevan posao koji svakodnevno obavljaju kao policijski službenici.

(rex)

Facebook komentari