Održano 2. kolo nove sezone penjačke lige BLIK

NASTUPILO JE 46 PENJAČA IZ 7 KLUBOVA
U nedjelju, 2. prosinca 2018. u dvorani "Pod lipom" (Sportsko penjački klub Muntravo) u Rovinju održano je drugo kolo penjačke lige BLIK - Bolder liga Istre i Kvarnera, sezona 2018./2019.

BLIK je natjecanje penjača koje se odvija od 2008. godine. Radi se o disciplini sportskog penjanja (bouldering) na umjetnoj stijeni u kojoj je cilj u što manje pokušaja popeti što veći broj pretpripremljenih smjerova. Smjerovi se sastoje od određenih hvatišta na stijeni koja uvjetuju pokrete potrebne za dolazak do vrha smjera, odnosno za rješavanje "bolder" problema. Težina smjerova ovisi o veličini i obliku hvatišta te njihovoj konfiguraciji na stijeni.

Smjerove postavljaju domaćini natjecanja od lakših do onih zahtjevnijih. Osim natjecanja, BLIK je druženje i rekreacija gdje svatko može pronaći vlastite izazove i pritom se zabaviti pa je stoga prikladno i za penjače početnike. Natjecanje se odvija u tri kategorije: profesionalnoj, hobi i ženskoj.

U drugom kolu lige nastupilo je 46 penjača.

U ženskoj kategoriji na postolju su stajale:

1. Jasna Božić (SPK Rirockclimbing, Rijeka),
2. Sara Lanča ( SPK Hiperaktiv, Pazin),
3. Marina Jašić (SPK Onsight, Pula).

U "pro" kategoriji postolje su zauzeli:

1. Gianfranco Dušić (SPK Rirockclimbing, Rijeka),
2. Marko Kalčić (AO Glas Istre, Pula),
3. Filip Kurtović (SPK Onsight, Pula).

Pobjednici hobi kategorije:

1. Luka Žufić (SPK Onsight, Pula),
2. Eugenio Dreolin (Gravita Zero, Trst),
3. Gianni Vretenar (SPK Muntravo, Rovinj).

Liga u 2018./2019. godini broji 7 klubova te oko stotinu natjecatelja iz Istre i Kvarnera, a u njoj sudjeluju i gosti iz ostalih hrvatskih te slovenskih i talijanskih penjačkih klubova.

Sljedeće natjecanje bit će održano 16. prosinca u dvorani Alpinističkog odsjeka Glas Istre u Puli. Finale lige održat će se u ožujku 2019. godine.

(rex)

Facebook komentari