Održani XIII. Opći Sabor i Sjednica glavnog stana HČSP-a

PULJANIN ALEN HENGL JE PREDSJEDNIK GLAVNOG ODBORA STRANKE
Na prijedlog predsjednika stranke Davora Trbuhe na sjednici Glavnog stana HČSP-a jednoglasno su izabrani dopredsjednici, postrojnik, politički tajnik i poslovni tajnik Hrvatske čiste stranke prava. 

Dopredsjednici su postali Josip Opuhač iz Zagreba, Slobodan Brković iz Ružića (Šibensko-kninska županija) i  struč.spec.oec. Damir Banić iz Trilja (Splitsko-dalmatinska županija).

Za postrojnika stranke izabran je Loren Soče, za političkog tajnika Siniša Novak, za poslovnog tajnika Željko Miklošević, a za asistenticu Središnjeg ureda stranke Martina Petanjek.

Prema Ustavu HČSP-a Glavni stan donio je jednoglasnu odluku o osnivanju još dva pročelništva, i to pročelništvo za demografsku obnovu Hrvatske, a za pročelnicu je jednoglasno izabrana prof.mag Stella Dobrina iz Zagreba, a osnovano je i pročelništvo za hrvatske dragovoljce i branitelje domovinskog rata, a za pročelnika je izabran Josip Milanović iz Osijeka. Književnica Jelena Svrzlić i dalje ostaje na čelu pročelništva za kulturu.  

Spomenimo da je na Općem Saboru stranke, koji je prethodio Sjednici, po drugi puta Puljanin Alen Hengl izabran za člana glavnog stana, a ujedno će obnašati dužnost predsjednika glavnoga odbora stranke. 

Dana 06. veljače 2021. održan je XIII. Opći sabor stranke na kojem je Davor Trbuha jednoglasno izabran za predsjednika HČSP-a i tako je po drugi puta preuzeo odgovornost za vođenje stranke. Po prvi puta Opći sabor stranke je održan elektronskim glasovanjem putem online aplikacije Zoom zbog virusa COVID-19 kao i poštivanja mjera zabrane okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru donešenog od Stožeta civilne zaštite RH.

Tako je izabrano stranačko vodstvo sljedećim redom:

Predsjednik stranke
Davor Trbuha

Glavni stan:

Josip Opuhač
Damir Banić
Loren Soče
Siniša Novak
Alen Hengl
Slobodan Brković
Damir Kraljević
Renato Tomac
Igor Skledar
Zvonimir Gabelica

Nadzorni odbor:

Vinko Puljić
Borislav Strujić
Milan Vujčić
Ivan Crnković
Đani Gržeta

Sud časti:

Danijel Majić
Dijana Tadijan
Ivana Supina
Zdravko Gudelj
Ivana Morduš

(rex)

Facebook komentari