Održane fokus grupe za tur. djelatnike, poduzetnike, poljoprivrednike…

U TIJEKU JE IZRADA STRATEGIJE RAZVOJA NASELJA VODNJAN (CENTAR)
Krajem proteklog tjedna, u četvrtak, 8. veljače i petak, 9. veljače, održane su četiri fokus grupe u sklopu izrade strategije razvoja Grada Vodnjan-Dignano (naselje Vodnjan) u organizaciji Grada Vodnjana.

Fokus grupe je vodila agencija za savjetovanje u turizmu i kulturi Kocka d.o.o., a obuhvaćale su turističke djelatnike, poduzetnike, poljoprivrednike, udruge i građane na kojima su imali priliku iznijeti svoja mišljenja i prijedloge za razvoj naselja Vodnjan (centar). Izrada strategije za razvoj Vodnjana (centar) je nastavak operacionalizacije postojeće Strategije razvoja grada Vodnjan-Dignano 2015.-2020. u kojoj su definirane prioritetne mjere razvoja.

Osnovni cilj fokus grupa bio je prikupiti inicijalne informacije o potrebama stanovništva grupiranom prema zajedničkim interesima kako bi se preciznije formulirala pitanja za daljnje anketiranje javnosti. Izradi spomenute strategije prethodi financijska i kvalitativna analiza stanja i pokazatelja, definiranje konkretnih mjera te fazno uključivanje javnosti, a sve kako bi bila usvojena na sjednici Gradskog vijeća u lipnju 2018. godine.

(rex)

Facebook komentari