Održana treća Zimska mtb liga

ZUPANČIČU ŽUTA MAJICA
Za standardni početak Zimske tmb lige, „zimsko ligaši“ su odlučili da će Zimske mtb lige od nedjelje 29. studenog 2009. godine ubuduće uvijek započinjati u Roču utrkom „Z bičikletom v Roč“. A ako se po Roču dan poznaje, onda će 3. izdanje Zimske mtb lige Istarsko Primorsko Goranske županije biti najposjećenije i najatraktivnije do sada jer se na startu 1. kola našlo čak 65 natjecatelja iz 12 Hrvatskih i Slovenskih klubova te popriličan broj individualaca. Uz to najavljeno je čak 12 kola jer se još neki Klubovi žele uključiti u organizaciju ovogodišnje Zimske lige, što samo govori da je davni početnički entuzijazam četrnaestorice natjecatelja i članova BK Buzeta i BBK Roberte kad su pokrenuli prije 3 godine Zimsku ligu krenuo ispravnim putem.   
Kako bi označili svoju 3. Zimsku ligu te kako bi se tradicija nastavila ligaši su u Roču zasadili svoje prvo stablo masline u vrtu gospodina Rina Klobasa na samom mjestu starta. U prigodnom govoru uz prisustvo gostiju iz susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine donator te masline Dean Kliba, inače i aktivni natjecatelj u ligi, je istakao kako je ta maslina osim što je poznata kao simbol mira znak dobrodošlice svima koji se žele na bilo koji način uključiti u Zimsku mtb ligu a koji su do sada sa skepticizmom gledali na ova sportsko natjecateljska zimska biciklistička druženja.
Kako se zbog sve veće popularnosti ovog sustavnog natjecanja očekivao nešto veći broj natjecatelja organizator BK Buzet je stazu u Roču neznatno produžio te je tako dodatno malo otežao a kiša koja je dane prije toga padala došla je kao „šlag“ atraktivnosti utrke.
Utrku je od starta poveo sad već „stari ligaš“, slovenski početnik KD Calcita iz Kamnika Petar Zupančić, koji je vrlo uspješno nastupao i na nekoliko kola prošle 2. Zimske lige. Vidljivo dobro pripremljen i za veće pothvate, Zupančić je već na početku izvezao i najbolje vrijeme jednog kruga za 8 minuta i 36 sekundi ili čak 35 sekundi brže od prošlogodišnjeg pobjednika Lige Luke Riga koji je sa 9 minuta i 11 sekundi imao drugo vrijeme dana.  Dobrim tempom Zupančič je do kraja zadržao ukupno vodstvo i u slavodobitnoj maniri Tour de Francea uzdignutih ruku pobjednički prošao ciljem.      
Za sedam krugova  Zupančiću je trebalo jedan sat i sedam minuta. Drugoplasirani Aleš Hrvatin zaostao je 39 sekundi a Marko Bulić dvije minute i dvanaest sekundi. Najbolja žena je Antonela Ferenčić na 34. mjestu.
Po kategorijana Antonela Ferenčić je prva u kategoriji žena ispred 2. plasirane Svetlane Barač.
Petar Zupančić je ujedno pobjednik kategorije do 15 godina. Bulić Marko pobjednik je novoustanovljene kategorije do 20 godina. Aleš Hrvatin najbolji je u kategoriji do 30 godina  dok je Dalibor Babić pobjednik kategorije preko 30 godina.
Svi rezultati su na www.adriatic-timing.com a sljedeće kolo održati će se 13. prosinca 2009. u Labinu, na Dubrovi kod domaćina BBK Istra Bikea. (REX)
 

Facebook komentari