Održana treća Mala vatrogasna olimpijada dječjih vrtića Rovinjštine

MALI VATROGASCI JAČI I OD KIŠE
Ni hladno vrijeme i povremena kišica koja je prijetila da sa igrališta Valbruna otjera male vatrogasce i gledatelje nije spriječila mališane iz vrtića "Neven" i "Naridola" i područnih odjela u Žminju, Kanfanaru, Balama i Rovinjskom Selu da sudjeluju na trećoj Maloj vatrogasnoj olimpijadi. Ova jedinstvena dječja sportsko-edukativna manifestacija održana je u utorak popodne 26. travnja u organizaciji rovinjske Vatrogasne zajednice i vrtića pod geslom  "Ti vatru ne pali jer si jako mali",  a otvorio ju je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Igre su pratili i navijali brojni gledatelji među kojima i gradonačelnik Giovanni Sponza, dogradonačelnik William Uljanić te pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević. Devetnaest ekipa sa po 10 članova natjecalo se u deset disciplina u kojim je bila važna brzina i spretnost. Bilo je tu starih, ali i novih igara kao što je skidanje mačke s drveta, skakanje iz kuće u plamenu, prolaz kroz tunel, ali i gađanje vodenim mlazom, prelaženje staze s auto gumama, štafeta s kanticama vode i druge…

Prvo mjesto pripalo je ekipi 193 iz matičnog "Nevena", drugo "Krijesnicama" iz iste ustanove, a treće "Šajetama" iz Žminja. Organizatori su sve takmičare nagradili medaljama i bombonima, dok je pobjedničkoj ekipi pripao pehar.  (REX)

Facebook komentari