Održana Fešta mladega vina u Svetvinčentu

U SKLOPU FEŠTE IZLOŽBA, DEGUSTACIJA, PLESNA ZABAVA, BICIKLIJADA
U organizaciji Turističke zajednice Općine Svetvinčenat i Općine Svetvinčenat, a pod pokroviteljstvom Istarske županije u subotu, 26. listopada održana je u Svetvinčentu Fešta mladega vina. Tradicija izlaganja i kušanja mladih vina u Svetvinčentu postoji već 40-ak godina, a unatrag 15-ak godina Svetvinčenat postaje mjesto okupljanja vinara iz čitave Istre koji ovdje predstavljaju svoja mlada vina.

Sportski dio programa upotpunila je ove godine biciklistička utrka s dvije staze (24 i 40 km) koja je krenula s Place. Staze su imale dva odmorišta na kojima su se natjecateljima ponudili domaći kolači i bezalkoholna pića, dok su po povratku na cilj, svi sudionici dobili fuže za ručak.

Središnji događaj Fešte mladega vina je izložba i degustacija mladog vina koja je održana u MPC-u, nekadašnjem društvenom domu, a ove se godine predstavilo 16 istarskih vinara sa svojim mladim bijelim i crnim vinima.

Među renomiranim istarskim vinarima u Svetvinčentu su bili Matić, GM Babos, Tomaz, F.F. Ravalico, Bruno Ferenac, Vivoda, Baćac, Franc Arman, Černeka, D&D Sirotić, Kuftić, Marčeta, Gortan, Fuhtar, In Sylvis i Siljan.

Popodnevni dio programa Fešte mladega vina svirkom su upotpunili Franko Krajcar&Indivia i Edi east trance blues, dok su se za večernji dio, koji se je održao u velikom šatoru, pobrinuli Grupa Magazin i Gustafi.

Novost ovogodišnje Fešte mladega vina je bilo stručno ocjenjivanje mladih malvazija, koje je provela stručna komisija vođena poznatim sommelierom i vinskim kritičarom Emilom Perdecom.

(rex)

Facebook komentari