Održan sportsko-rekreativni susret osoba s intelektualnim teškoćama

U DOMU SPORTOVA MATE PARLOV ODRŽAN 17."SUSRET PRIJATELJSTVA"
U Domu Mate Parlov održan je 17. sportsko-rekreativni susret osoba s intelektualnim teškoćama „Susret prijateljstva“ u kuglanju i boćanju. Susret je organizirala Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula u suradnji sa Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula i Športskim društvom Roller Pula.
Sportsko-rekreativni program u kuglanju i boćanju obuhvatio je 44 natjecatelja podijeljenih u 10 ekipa – pet timova u boćanju, te pet ekipa u kuglanju kao i pojedinačno žene i muškarci u kuglanju.

U ekipnom natjecanju u kuglanju najbolji su bili korisnici Dnevnog centra za radnuterapiju i rehabilitaciju Pula, drugo mjesto su osvojili članovi iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula, treće članovi Športskog društva Roller iz Pule, četvrto korisnici Centra za rehabilitaciju Pula i peto korisnici Down Syndrome centar Pula.

Pojedinačno žene prvo mjesto osvojila je Ana Bilić, a treće Debora Matticchio iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, te drugo mjesto osvojila je Nataša Jovanović iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju.
Pojedinačno muški prvo mjesto osvojio je korisnik iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, drugo mjesto osvojio je Emir Selimović  iz Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula, te treće mjesto osvojio je Deni Išić iz Športskog društva Roller.

Najbolja ekipa u boćanju su korisnici Doma za odrasle osobe Vila Maria, drugo mjesto pripalo je natjecateljima Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, a treće ekipi iz „CIRIUS“ Vipava iz Slovenije. Sudjelovale su i ekipe Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju i Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.
Organizatori zahvaljuju na pomoći učenicima srednje Medicinske škole Pula i profesorici Ani Krelji, volonterima Crvenog križa Pula i animatorima iz Zemlje zabave i gospođi Nensi koji su uveseljavali učesnike.

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije obilježava 28 godine aktivnog rada, te broji 400 članova, od toga 160 osoba s intelektualnim, tjelesnim i mentalnim teškoćama, a Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula obilježava 25. godišnjicu svog postojanja i broji 40 korisnika.

Susret je sufinanciralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Istarska županija, grad Pula i Vodnjan, te općine Funtana, Medulin, Marčana, Fažana, Kršan i Ližnjan.

(REX)

Facebook komentari