Odlučno NE jednokratnoj plastici: Najmlađi kao primjer

OD NOVE PEDAGOŠKE GODINE U DJEČJEM VRTIĆU RIN TIN TIN
Od nove pedagoške godine koja je pred vratima u dječjem vrtiću Rin Tin Tin više se neće koristiti jednokratne plastične čaše za potrebe djece, već će se zamoliti roditelje da donesu bočice od materijala koje će omogućiti pranje i višekratno korištenje. Odlučeno je to na jučerašnjoj sjednici Odgajateljskog vijeća DV-SI Rin Tin Tin te je naglašeno kako se ovom akcijom želi ukazati na potrebu što manjeg korištenja plastike i stvaranja otpada od plastike, a sve u cilju osvješćivanja od najranije dobi o važnosti čuvanja planeta i našeg ekosustava.

Imajući u vidu važnost zaštite okoliša i stvaranja novih vrijednosti te nakon što je uklonjeno jedno stablo koje je prijetilo sigurnosti djece, u parku vrtića na Glavinićevom Usponu polaznici vrtića zasadit će stabla trešanja i breza koje će pružati prirodni hlad. Time će postojeći voćnjak s nešpulama, žižulama i jabukama biti obogaćen novim stablima.

Nova pedagoška godina počinje u ponedjeljak 2. rujna te se užurbano vrše pripreme prostora odgojnih skupina kako bi djeca od ponedjeljka veselo i sretno započela još jednu vrtićku godinu.

(REX)

Facebook komentari