Odlična gastronomska ponuda na pulskom Adventu

Odlična gastronomska ponuda na pulskom Adventu-102869

DONOSIMO VAM DELICIJE KOJE MORATE PROBATI NA OVOGODIŠNJEM ADVENTU
Nakon rekordne turističke sezone, Pula je spremno dočekala i najveseliji mjesec u godini. Prosinac u Puli i ove godine nudi cijeli niz programa, koncerata i manifestacija gdje svatko može pronaći ponešto za sebe. Klizalište koje je od ove godine promijenilo svoju lokaciju s Tomislavovog trga u sami centar Pule dovelo je građane na Giardine gdje ih je ove godine dočekala bogata gastro ponuda.

Adventske kućice su dokaz kako Pula ide u korak s metropolom te prati njihovu bogatu gastro ponudu koja se iz godine u godinu sve više razvija i upotpunjuje.

Donosimo Vam delicije koje morate probati na ovogodišnjem adventu:

1.    Kampanjola – Slatke njoke
Kampanjola koja je poznata po prvoj Eko Biri – pivu koji je proizveden od proizvoda bez pesticida, herbicida ni konzervansa i koji se proizvodi u Savičenti, našla je svoje mjesto na Portarati tijekom Prosinca u Puli. Svoje delicije tijekom adventa pripremaju od svih domaćih proizvoda iz Opg–a Siljan koji je zadužen za povrće koje se koristi u pripremi delicija te Opg Pekica koja je odgovorna za savršenu kvalitetu mesa i sira koji koriste. Svoju stalnu ponudu koja se sastoji od: kobasica, porchetta, rose beefa, škripavog panina i slatkih njoki upotpunjuju i s dodatnim dnevnim delicijama kao što su: meso od Pekice, burgeri, Fiorentine, fuži črno na bilo te jetricama. Uz brojne delicije koje iskaču od ostatka ponude, privukle su nas slatke njoke koje se pripremaju od batata, punjene su smokvama te prelivene kremom od jogurta i naranče. Kod ove delicije očarala nas je kreativnost kuhara Petra Stojkovića kao i sam okus ove lagane slastice.

2.    Kao kod none – Fritule
Kako su fritule postale sinonim adventa u Puli, za Vas smo istražili najbolje od najboljih. Sam naziv kućice asocirao nas je na domaće fritule koje bude nostalgiju nonine kuhinje. Samom degustacijom potvrdili smo svaku misao. Savršene teksture, okusa i mirisa zauzele su kod nas prvo mjesto. Ove fritule koje su servirane s velikom količinom čokolade oduševit će i najzahtjevnije čokoljupce te će upotpuniti svaku prosinačku večer. Osim klasičnih fritula, možete probati i fritule s grožđicama. U ponudi osim fritula nude i palačinke, kuhano vino (crno i bijelo), pivo, medice, viskije i razne sokove. Ono što nam je dodatno privuklo pozornost na ovaj štand, osim bogate ponude hrane i pića je i humanitarni karakter. Na prozoru kućice 'Kao kod none' nalazi se „kasica – prasica“ koja tijekom adventa prikuplja donacije za dom Ruže Petrović te su do sada prikupili preko 2000 kuna i nastavljaju prikupljati sredstva sve do Božića.

3.    Šššumi more – šššumbardino
Tik uz klizalište svoje mjesto je našla kućica Šššumi more koja nam je privukla pažnju sa svojom bogatom gastro ponudom i kreativnim uređenjem. Ispred same kućice postavljen je blagdanski drveni stol koji je osmišljen za idealna druženja uz čašicu finog pića. U njihovoj ponudi isticao se Šššumbardino – piće koje je slično bombardinu, piću koje je poznato po brojnim talijanskim skijalištima. Verzija koju smo mi probali je pojačana s viskijem, sirupom od vanilije te upotpunjena s perlom – molekularna miksologija od manga i borovnice. Moramo priznati da nas je ovo piće ugodno iznenadilo.

4.    Topla kućica – Topli kokteli
Na Portarati, tik uz Kampanjolu smjestila se Topla kućica koja je u svoju ponudu uvrstila i tople napitke koje smo, osim kuhanog vina, teško pronalazili na našem adventu. Baza za sve tople napitke u ovoj kućici je ista: sok od jabuke, anisa, meda i malo limuna. Nakon toga birate varijante, želite li topli koktel od Gin-a, Jagermeister-a, Malibu-a ili Ruma. U svoju ponudu uvrstili su i prošlogodišnji hit Adventa u metropoli – germknedle. Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a radi se o velikim, s džemom ili pekmezom od šljiva punjenim knedlama od dizanog tijesta (tijesta s kvascem) koje se posipaju s makom i šećerom i preliju s maslacem ili umakom od vanilije.  

Posjetite advent, uživajte u blagdanskom ugođaju i kušajte neke od delicija. U slast!

(L.Agičić/foto:M.Angelini)