Odlikaši i odlikašice nagrađeni s po 1.000 kuna

OD 27 NAGRAĐENIH, NJIH 13 SU STIPENDISTI GRADA NOVIGRADA
Uoči 28. kolovoza, Dana grada i novigradskog sveca zaštitnika svetog Pelagija, održan je prijem kojeg Grad Novigrad tradicionalno priređuje za učenike i učenice srednjih škola koji su proteklu školsku godinu okončali s odličnim uspjehom.

Međutim, iz epidemioloških razloga održan je u nešto smanjenom obimu, pa su umjesto svih 27-ero srednjoškolaca i srednjoškolki odlikaša, na ovogodišnji susret s gradonačelnikom Anteom Milosom i njegovim suradnicima pozvane tri učenice koje su sva četiri razreda srednje škole završile s odličnim uspjehom - Linda Baissero, Antea Grgić i Annadea Žužić.

Gradonačelnik Milos čestitao im je na uspjehu te uručio novčane nagrade od po 1.000 kuna. Isti iznos uplaćen je i na račune ostalih ovogodišnjih odlikašica i odlikaša, a na njihove adrese gradonačelnik je uputio i pismo u kojem im je čestitao na uspjehu te zaželio da i dalje ostanu jednako vrijedni i uspješni, na ponos svojih obitelji, prijatelja i svoga grada.

Riječ je o slijedećim učenicima odnosno učenicama:

  • I. razred: Martina Dujak, Tomas Grgić, Megi Makovac, Erik Matijašec i Petra Ponjavić;
  • II. razred: Tomas Carlin, Borna Dvorani, Gaia Fabris, Anteo Kajinić i Evan Parencan;
  • III. razred: Leon Bilić, Anamarija Jugovac, Enia Jurišević, Matteo Krevatin, Dominik Krulčić, Enea Makin, Emanuel Pištan, Lana Tarandek, Tea Blažević i Petra Zovko;
  • IV. razred: Linda Baissero, Antea Grgić, Antonio Jugovac, Manuela Malbašić, Elisa Stiz, Mateo Topić i Annadea Žužić.

Od 27 nagrađenih, njih 13 su stipendisti Grada, a zanimljiv je podatak i kako je ovogodišnji broj odlikašica i odlikaša svojevrsni rekord u posljednjih 15-ak godina, od kako se vodi evidencija.

Dodajmo kako su uz gradonačelnika Milosa susretu prisustvovali i njegova zamjenica Sonja Šikanić, predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica, te pročelnik gradskog Upravnog odjela za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti Alen Luk.

(Rex)

Facebook komentari