Odlična Bobićada za kraj srpnja

TRADICIONALNA FEŠTA U BABIĆIMA
Tradicionalna Fešta od bobića, u organizaciji MO Lovrečica-Babići, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja, no ovogodišnje 12. izdanje nadmašilo je očekivanja.  Od petka 28. do nedjelje 30. srpnja 2017. godine Babići su postali centar dobre zabave i istarskih gastronomskih delicija te su brojni volonteri i organizatori nedvojbeno potvrdili ulogu izvrsnih domaćina.

Fešta je započela u petak 28. srpnja u popodnevnim satima uz malonogometni turnir prijateljstva i turnir u odbojci za žene, a zabava se nastavila na Susretu generacija gdje su brojne posjetitelje zabavljali DJ Mums stariji, DJ Vuk, DJ Duba i DJ Andrej. Subota je započela u znaku međunarodnog turnira u boćama i nogometnim turnirom, da bi u 15 sati startalo natjecanje za najbolju maneštru od bobića, uz 9 prijavljenih ekipa.  Ocjenjivački žiri, koji zasigurno nije imao laki zadatak, okrunio je kuharsku ekipu konobe Canova iz Babića. Drugo je mjesto osvojila Tatiana Radin iz Šverki, a treće ekipa veterana NK Babići. Nagradu publike osvojio je Andrija Đukes. Plakete i pehare vrsnim kuharima uručili su zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić, predsjednica ZT Roberta Grassi Bartolić i predsjednik MO Denis Muminović. Nedjelja je pak započela u znaku pljočkanja i kartanja te se nastavila uz veselje i ples.

U  trodnevnom zabavno-glazbenom programu sudjelovali su puhački orkestar Naša sloga iz Babića i pihalni orkester iz Lesca, ITD band, Bukaleta te grupa TRIO cardium, zbor Grisium iz Grožnjan, nezaobilazni Cantaduri, Malvazija band i plesna skupina Zvjezdice 50+ Umag.

Izvrsnoj ponudi i dobroj zabavi nije odolio ni umaški gradonačelnik Vili Bassanese koji je, zajedno s predsjednikom MO Lovrečica Babići Denisom Muminovićem, čestitao organizatorima i mještanima na odličnoj fešti, zahvaljujući kojima se tradicija održava i prenaša. rex

Facebook komentari