Odgođeni Sardelafest ovog petka u Novigradu

PETAK, 13. RUJAN 2019. OD 19 SATI, LUČICA MANDRAČ
Nakon što je protekle subote odgođena zbog najave lošeg vremena, gourmet manifestacija pod nazivom Sardelafest održat će se u živopisnoj novigradskoj lučici, Mandraču, ovoga petka 13. rujna s početkom u 19 sati. Da podsjetimo, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja je u najvećoj mjeri posvećena srdeli i drugoj plavoj ribi, a tu su i drugi popratni sadržaji koji će dodatno privući i animirati goste.

Na ovom jednodnevnom gourmet-eventu, na novigradskoj rivi odnosno u gradskoj lučici, smještenoj u samom centru povijesne jezgre grada, dočekat će vas pravi praznik za nepce i druga osjetila. Moći ćete tako kušati ukusne i maštovite degustacijske zalogaje od srdele i druge plave ribe, koje će za vas, posebno za ovu prigodu, osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi. Ove ćete ukusne i zdrave delicije na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima novigradskih vinara.

Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, med, marmelade, prirodnu kozmetiku, kao i rukom rađene izvorne istarske suvenire i druge rukotvorine. U popratnom glazbeno-animacijskom programu nastupit će odličan umaški band Febra, koji će karakterističnim obradama svevremenskih hitova te upečatljivom izvedbom zasigurno biti odličan glazbeni „začin“ ovoj kulinarskoj priredbi.  

Organizator Sardelafesta je Turistička zajednica Grada Novigrada, koja i ovim putem svim posjetiteljima želi dobrodošlicu i – dobar tek!

(REX)

Facebook komentari