Odgađaju se sve manifestacije na Pazinštini planirane za srpanj

ZA KOLOVOZ ĆE SE DONIJETI NOVE ODLUKE U SKLADU S EPIDEMIOLOŠKOM SITUACIJOM
Dana 25.06.2020. godine održana je Izvanredna koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Cerovlje, Lupoglav, Gračišće, Karojba, Motovun, Tinjan i Sveti Petar u Šumi. Osim članova Stožera Koordinaciji su prisustvovali Gradonačelnik Grada Pazina, načelnici i predstavnici Općina Pazinštine, predstavnici Istarskih domova zdravlja Ispostave Pazin i  Turističke zajednice središnje Istre.

Točke dnevnog reda bile su: 

1. Zbrinjavanje oboljelih osoba od COVID-19 u turističkoj sezoni 2020. godine
2. Održavanje lokalnih manifestacija u ljetnim mjesecima 2020. godine.

U prvoj točci dnevnog reda raspravljalo se o postupcima zbrinjavanja turista koji se nalaze u smještajnim objektima privatnih iznajmljivača na području Grada Pazina i Općina Pazinštine, kod sumnje na infekciju Covid 19. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 19.06.2020. godine Naputak o postupanju kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije Covid 19, a daljnje upute za postupanje na području Istarske županije očekuju se od Stožera civilne zaštite Istarske županije.   

U skladu s trenutnom pogoršanom epidemiološkom situacijom i nemogućnosti da se osigura provođenje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, nakon rasprave o održavanju lokalnih manifestacija u ljetnim mjesecima 2020. godine, donesen je zaključak da se predlaže odgađanje svih manifestacija i javnih događanja u organizaciji jedinica lokalne samouprave na području Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan, planiranih za srpanj 2020. godine.

Grad Pazin i Općine Pazinštine jednoglasno su prihvatile Prijedlog Koordinacije Stožera civilne zaštite o odgađanju manifestacija.

Za održavanje manifestacija i javnih događanja u mjesecu kolovozu 2020. godine, naknadno će se donijeti potrebne odluke, sukladno preporukama nadležnih tijela i aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

(rex)

Facebook komentari