Od uvale Drago Kaval do Duge uvale…

ŠETNJA PREKRASNOM NETAKNUTOM PRIRODOM
Sunčana nedjelja i porast temperatura uvijek je izuzetna prilika za šetnju i istraživanje, pogotovo u vrijeme kad nema gužvi. Iako smo još daleko od sezone kupanja, protekle smo se nedjelje odlučili posjetiti plažu u Peruškima Drago Kaval odakle smo krenuli do Duge Uvale.

Dakle, krećemo iz uvale Drago Kaval u Peruškima gdje se dolazi kroz selo, put je malo nepristupačan, tako da se ne preporuča automobilima s nižim podvozjem.

Našu smo šetnju započinjemo obalom i dijelom kroz nisko raslinje u smjeru juga… prekrasna netaknuta priroda, more bistro tirkizno plave boje, a pogled seže do Cresa, zaključujemo kako se nalazimo u nevjerojatno lijepom okruženju.

Putem olako nalazimo šparoge, ciklame i druge darove prirode…
U prva dva kilometra nailazimo na dvije manje prekrasne uvale, gdje je more osim drva izbacilo i popriličnu količinu smeća, osim toga sve ostalo je jako čisto.

Približavajući se Dugoj uvali dolazimo do Arne, gdje se nelaze prekrasne usjekotine u stjenama i velik broj golubova.
Na Punti Aran nalazi se najdublja usjekotina u stijenama koja sadrži i prekrasnu malu uvalicu

Nakon punte nazire se Duga Uvala, no mi se po odrađenih dodatnih nekoliko stotina metara okrećemo i, ne želeći se odvojiti od obale, vraćamo istim putem.

Staza je dugačka cca 7 km i treba nešto više od tri sata hodanja da se pređe.
Pogledajte foto galeriju, a za više fotografija, potražite cjelokupnu foto galeriju na našem Facebook profilu. (rex/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari