Od subote proljetno izdanje manifestacije ‘Putevima rovinjskih delicija’

Od subote proljetno izdanje manifestacije ‘Putevima rovinjskih delicija’-96091

OD 6. DO 13. TRAVNJA U 12 ROVINJSKIH RESTORANA
Udruženje obrtnika Rovinja uz podršku Turističke zajednice grada Rovinja i turističke kompanije Maistra već tradicionalno organizira gastro manifestaciju "Putevima rovinjskih delicija". Ova se zanimljiva gastro priča odvija dvaput godišnje, na proljeće i jesen, s naglaskom na dvije stvari – sezonalnost i autohtonost namirnica.

Ovogodišnja edicija "Putevima rovinjskih delicija" počinje u subotu 6. travnja i trajat će tjedan dana, a posjetitelji će u čak 12 restorana moći kušati specijalitete ovoga podneblja po promotivnim cijenama. Svaki će restoran nuditi dva menija - riblji i mesni sa 3 slijeda, uz čašu vrhunskog vina poznatih rovinjskih vinara. Cijena svakog menija je 120 kuna.

Cilj ove manifestacije je promovirati Istru i Rovinj kao gastro destinacije, posebno među domaćim ljudima koji još uvijek nemaju običaj često odlaziti u restorane, kako bi konzumirali autohtone delicije po vrlo pristupačnim cijenama. Osim domaćih, ugostitelji svakako očekuju i velik broj stranaca koji su itekako upoznati s ovom manifestacijom.

Pogledajte restorane i menije koje možete kušati po cijeni od 120,00 kn po osobi, u periodu od 6. do 13. travnja - uz prethodnu najavu telefonom:

1. Restoran „BRANCIN DA NINO“, Trg G. Pignatona 8, tel. 052 811530 ili 098 2811530
Riblji meni: Pašteta od brancina sa tartufima; Brodet od hobotnice i gambera sa palentom; Voćni kolač; Bijelo vino Panjoka 0,25 i voda
Mesni meni: Istarske proljetne rolice; Janjeći kotlet u umaku od tartufa sa palentom; Voćni kolač; Crno vino Panjoka 0,25 i voda

2. Restoran „GRACIANO“, Obala Palih boraca bb, tel. 052 811515 ili 098 256484
Riblji meni: Marinirana riblja fantazija; Dimljeni Jadranski file s prilogom; Agro čokoladni desert; Čaša Malvazije „Panjoka“ 0,2 l
Mesni meni: Istarski hladni pijat; Ramstek s prilogom; Cheesecake; Čaša Cuvee „Panjoka“ 0,2 l

3. Restoran „SIDRO“, Obala A. Rismonda 14, tel. 052 813471 ili 091 5593267
Riblji meni: Hladno morsko predjelo; Morski zavežljaj; Filet brancina; Čokoladna torta; Časa vina ili piva
Mesni meni: Miješani sir; Vinogradarska sarmica; Domaća mućkalica; Čokoladna torta; Časa vina ili piva

4. Restoran „FORTUNA“, Obala A. Rismonda 3, tel. 052 813450 ili 097 7008008
Riblji meni: Aperitiv dobrodošlice; Bakalar; File Brancina u umaku sa istarskim tartufima, prilog slani krumpir; Palačinka (čokolada, Nutella, marmelada); Čaša vina 0,2 l i voda
Mesni meni: Aperitiv dobrodošlice; Ovčji sir sa istarskim tartufima;  Pileći file u umaku sa istarskim tartufima, prilog slani krumpir; Palačinka (čokolada, Nutella, marmelada); Čaša vina 0,2 l i voda

5. Restoran „DREAM“, J. Rakovca 18, tel. 052 830613 ili 091 5799239
Riblji meni: Srdele na savor; Domaće crne bigole sa grdobinom; Voćna torta; Čaša bijelog vina malvazija Deklić
Mesni meni: Istarska maneštra; Salti in bocca od piletine; Čokoladna torta; Čaša crnog vina merlot Medea 0,1

6. Zalogajnica „VOLLEY FERATA“, Kolodvorsko šetalište 3, tel. 098 1806238
Riblji meni: Bakalar i pasutice; Punjene lignje sa šampinjonima; Palačinke sa šumskim voćem; Čaša bijelog vina Vivoda
Mesni meni: Sir s medom i orasima; Medaljoni s tartufima i tjesteninom; Palačinke sa šumskim voćem; Čaša crnog vina Vivoda

7. Restoran „LOVOR“, Obala V. Nazora 20, tel. 052 815964 ili 091 2050064
Riblji meni: Pržene girice; Punjene lignje na buzaru sa palentom, Domaći kolač; Bijelo vino „Ravalico“ 1/3 l
Mesni meni: Fritaja sa porilukom i gljivama; Svinjski file sa povrćem na žaru i riža sa šafranom; Domaći kolač; Crno vino „Legović“  1/3 l

8. Konoba „VELI JOŽE“, Sv. Križa 1, tel. 052 816337 ili 098 366785
Riblji meni: Dagnje na buzaru; Rižoto sa plodovima mora; Fritule; Čaša bijelog vina
Mesni meni: Istarska maneštra; Domaći njoki sa gulašom; Fritule; Čaša crnog vina

9. Restoran „LA PERLA“, E. Bullessicha 2, tel. 052 811801 ili 098 9333511
Riblji meni: Vongole na buzaru sa tagliatellama; Rombo u padeli sa krumpirom; Zapečena jabuka u crnom vinu; Čaša malvazije Vivoda
Mesni meni: Pljukanci sa špaletom i šparogama; Ombolo u bijelom vinu sa kupusom i krumpirom; Fritule; Čaša merlota Vivoda

10. Steak house & pub „ISTRIANO“, S. Radića 2, tel. 052 524713 ili 091 1850560
Riblji meni: Krem juha od školjki sa okusom šafrana; Crni rižoto od sipe; Fileti orade u vinskom umaku sa okusom ružmarina, pire od špinata i krumpira; Kolač od sira sa šumskim voćem; Čaša bijelog ili crnog vina 0,1 l
Mesni meni: Goveđa juha sa povrćem i domaćim rezancima; Tagliatelle sa šparogama i cherry rajčicom, Kuhani ombolo u umaku od senfa i ružmarina sa gratiniranim krumpirom i brokulom; Ravioli sa sirom, medom i orasima; Čaša bijelog ili crnog vina 0,1 l

11. Restoran „CALISONA“, Trg na mostu 4, tel. 052 815313 ili 095 5660599
Riblji meni: Salata od hobotnice; Gratinirane sardele; Domaći kolač; Čaša vina Malvazija Matošević
Mesni mani: Pršut i sir; Njoki sa kokoškom; Domaći kolač; Čaša  vina Teran Matošević

12. RESTORAN „SANTA ROMA“, J. Rakovca 42, tel. 091 1555000
Riblji meni: Morski plodovi u hladetini na kremi od boba; Pržene srdele umotane u špagete; Suhe smokve u prošeku na kremi od mascarponea; Čaša bijelog vina San Tommaso 0,1
Mesni meni: Pljukanci u umaku od tartufa; Punjena rolana piletina sa rižom (tikvica, mozzarella, panceta);  Čoko kocke sa preljevom od naranče; Čaša crnog vina  San Tommaso 0,1


Krenite putevima rovinjskih delicija na kojima ćete moći kušati eno-gastro specijalitete Rovinja i Istre u poznatim rovinjskim restoranima! Dobar tek!
(REx/Sanja Tkalčec/foto:Manuel Angelini)