Od slijedećeg tjedna počinju besplatni razgledi grada ‘Pričaj mi o Puli’-VIDEO

U SIJEČNJU I BESPLATNO VOĐENJE 'UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU'
Društvo turističkih vodiča Pule je prije 2016. započelo s mini projektom "Pričaj mi o Puli". Radi se o besplatnom obilasku grada prvenstveno namijenjenom druženju mališana i generacije treće dobi, kao i svim njihovim prijateljima, susjedima, rođacima...

Cilj ovog projekta je naznačiti važnost međugeneracijskog druženja, boravka na otvorenom i važnost priča. Sudionici u grupi, tijekom obilaska, budu li htjeli, pozvani su da u kratkim crtama podijele svoja sjećanja na Pulu.

Razgledi započinju u 10 sati ispred Arene i trajati će do 2 sata; uključuju Arenu, Povijesni muzej i završetak u Memo muzeju.
Datumi razgleda su slijedeći:
27.12.2018.
03.01.2019.
05.01.2019. (dodatno i na talijanskom jeziku)
10.01.2019. (dodatno i na talijanskom jeziku)
U slučaju lošeg vremena, razgled se odgađa za slijedeći datum po rasporedu.

"Pričaj mi o Puli" i ove je godine organiziran uz potporu Turističke zajednice Grada Pule a u projektu sudjeluje i Arheološki muzej (besplatan ulaz u Arenu ), Povijesni muzej Istre (besplatan ulaz) i Memo Muzej koji prikazuje pulsku svakodnevnicu od 50-ih do 80-ih, te koji će sudionicima omogućiti besplatan ulaz u muzej.

U nedjelju, 13. siječnja 2019. godine, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, organizirat će se i besplatno vođenje pod nazivom "Upoznaj svoju zemlju" koje će u Puli, kao i ostalim gradovima diljem Hrvatske u kojima djeluju društva turističkih vodiča, započeti točno u 12 sati. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima.
(Rex/foto:Manuel Angelini/video:Renata Šimić)

Video vezan uz članak

Facebook komentari