Od danas pa do 13.lipnja upisi su u Dječje vrtiće Pula - VIDEO

NAJAVLJENE SU I BROJNE NOVOSTI...
Roditelji čija djeca kreću u jaslički i vrtićki život od 1. rujna 2016/17.godine, od danas pa do 13.lipnja, imaju 15-dnevni rok za upis djece - najavljeno je danas u pulskoj Komunalnoj palači. Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, ravnateljica DV Pula Mariza Kovačević te ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich izvijestile su i o brojnim novostima.

Procedura jedinstvenih upisa sa jednakom cijenom vrtića bez obzira na osnivača, nije se mijenjala. Na internetskim stranicama Grada Pule i Dječjih vrtića mogu se preuzeti potrebne info o upisima, a dokumente treba donijeti na 4 upisna mjesta u Puli, DV Centar, Monte Zaro, Izvor i Rin Tin Tin, kako je roditeljima najpraktičnije. Potom će sedmeročlano Povjerenstvo imenovano od strane gradonačelnika obraditi prijeve, izraditi prvo prijedlog, a potom i konačnu listu upisa, o kojoj će naknadno javnost biti informirana novom konferencijom za novinare. U gradu očekuju da će se i ove godine, kao i prošlih, u vrtiće upisati sva djeca, a dokumentacija te pravilnik za upise nisu se mijenjali u odnosu na proteklu godinu, rečeno je. 

Protekli, netom održani 1. Dani otvorenih vrata Dječjih vrtića Pula pokazali su izuzetan interes roditelja, izvijestili su u Gradu Puli. Što se novosti tiče, na Velom Vrhu se nudi i poludnevni, 6-satni boravak u vrtiću plus Mala škola koja je besplatna. Mala je škola za predškolarce OBVEZNA i traje dva i pol sata svakodnevno tijekom čitave godine 2016/17, istaknuto je, a njome se djeca spremaju za kontinuirani rad i školske obveze koje ih očekuju. Sva djeca koja do 31.ožujka 2017.g. pune 6.godina školski su obveznici!  Mala škola održavat će se na 3 lokacije u Puli: Velom Vrhu, Vjevericama i u Monte Zaru.
Također, u DV Kaštanjer nudit će i program za jasličku dob od 1-3.godine.
Tamara Brussich istaknula je kako će u Rin Tin Tinu ljeto biti radno, budući da od 1.rujna k njima sele 4 skupine te će na Usponu Sv.Stjepana biti povezani sa središnjom zgradom Rin Tin Tina i zajedničkim velikim dvorištem, čime dobivaju sjajne i moderne radne uvjete, a biti će objedinjeni u pedagoškom radu.

Pulska djeca u vrtićima mogu pohađati više programa. Onaj cjelodnevni odnosno desetsatni program, od 6.30 do 16.30 sati iznosi 690,00 kn, za poludnevni ili šestsatni program uz ručak 325,00 kn, za trosatni program 162,00 kn, dok je Mala škola obavezna za predškolarce i besplatna za roditelje.
(J. Vitasović / foto i video: S. Tkalčec)

Video vezan uz članak

Facebook komentari