Obilježena 70. obljetnica KUD-a Lino Mariani - VIDEO

NASTUPILE SVE SEKCIJE KUD-a I NJIHOVI GOSTI
U Istarskom narodnom kazalištu jučer se održao koncert posvećen 70. obljetnici Kulturno-umjetničkog društva "Lino Mariani.“

U ime Grada Pule obljetnici su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić koji je ujedno i pozdravio prisutne te zahvalio zboru na svim koncertima, svemu što čine i obogaćuju time kulturni život grada.

Koncert je bio podijeljen u dva dijela: u prvom dijelu izvedene  su klasične i narodne skladbe, a u drugom operne arije. Na repertoaru su  bile skladbe Verdija, Bellinija, Rossinija i velikog maestra Nella Milottia.

U svojim začecima "Lino Mariani" bio je u osnovi radnički zbor, Društvo se zvalo Societa' artistico-culturale operaia - što znači radničko kulturno-umjetničko društvo, i svi su u muškome zboru bili radnici, najčešće uljanikovci i obrtnici. Nekada je muški zbor bio najjača karika toga Društva, no s godinama ima sve manje članova. Danas cjelokupni KUD, dakle zborovi i mandolinisti broje oko 65 članova, a u zlatno doba samo je muški zbor imao 48 članova koji su nastupali i u Areni, kao i u kazalištu.
(Rex/Marko Zubonja)

Video vezan uz članak

Facebook komentari