Obilježena 10. godišnjica zdrastvene rekreacije Općine Ližnjan

''PRIMARNI CILJ ZDRAVSTVENE REKREACIJE JE POZITIVAN UTJECAJ NA ZDRAVLJE"
U prostorijama Općinske vijećnice u Ližnjanu obilježena je 10. godišnjica zdrastvene rekreacije Općine Ližnjan. Gradsko društvo Crvenog križa Pula u okviru svog redovnog programa Zdravstvene prevencije provodi zdravstvenu rekreaciju na koju već punih 10 godina 2 puta tjedno redovno dolazi oko dvadesetak mještanki Općine Ližnjan u rasponu od 50 do 73 godine.

 

Ravnateljica GDCK Jasna Vekić  ''Primarni cilj zdravstvene rekreacije je pozitivan utjecaj na zdravlje. Provođenjem rekreacijskih aktivnosti dolazi do održavanja i podizanja  funkcionalnih i motoričkih sposobnosti organizma s osnovnim ciljem  poboljšanja zdravstvenog statusa.

Osim utjecaja koje vježbanje ima na fizičko stanje polaznica programa, direktno utječe i na njihovo duhovno zdravlje i zadovoljstvo, a posebno njihov osjećaj pripadnosti grupi.

Izuzetno smo zadovoljni što je taj program prepoznat u zajednici i traje već punih 10. godina na zadovoljstvo svih nas.

 

Načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić: ''Čestitam na 10. godine zdrastvene rekreacije  u Općini Ližnjan te od srca želim još dugi niz uspješnih godina. Veilka pohvala gospođi Milki Boljun kao idejnoj začetnici ovog programa, koja je uvelika zaslužna da se sa vježbama ustrajalp svih deset godina. Drago mi je da u našoj Općini postoji ovakav oblik zdrastvene rekreacije, te da Općina Ližnjan može osigurati i prostor za provođenje vježbi.  Na ovaj način i Općina Ližnjan sudjeluje u promicanju zdrastvene izobrazbe stanovništva različitih društvenih skupina i dobi. Ovakvom se aktivnošću još samo dodatno upotpunjuje dobra suradnja Općine Ližnjan i Gradskog društvo Crvenog križa Pula.''
REx

Facebook komentari