Obilazak Pulskog zaljeva brodom koji čisti naše more – VIDEO

PROVELI SMO DAN S DVOČLANOM POSADOM BRODA 'ECO 1'
O čistoći mora oko Pule, ali i cijele Istre brine se posada broda 'ECO 1' koja se sastoji od dvoje dugogodišnjih kolega. Ovaj brod vlasništvo je tvrtke Dezinsekcija iz Rijeke koja se bavi zaštitom čovjekove okoline, u što se ubraja i zaštita mora.

„Prema ugovoru kojeg imamo s Istarskom županijom vodimo računa o zaštiti mora od Savudrije do luke Brestova. Najveći dio posla sastoji se u plovidbi i nadzoru obalnog mora i u slučaju da se dogodi neko onečišćenje primjerice izlijevanje nafte u more, onda sami ili zajedno s ostatkom poduzeća to čistimo“, pojasnio nam je svoj posao Zlatko Šimonović, kapetan broda 'ECO 1' koji već 24 godine zajedno s kolegom Krešom Grancom brine o čistoći našeg mora. 

„Najveće onečišćenje bilo je prošle godine u luci Trget kada je ljudskom greškom došlo do istjecanja teškog brodskog goriva u more. Bilo je tu i redovnih poslova kao npr. čišćenje klizne masti iz mora nakon porinuća brodova u Uljaniku“, prisjeća se Šimonović i dodaje da se nakon propasti pulskog brodogradilišta smanjio obujam njihovog posla u Pulskom zaljevu, no da se time ne smijemo ponositi. Lice Pulskog zaljeva se promijenilo. „Dok je Uljanik radio, svi smo mi bili ponosni na brodove koje su Uljanikovci stvarali, a sada je tužno“, govori nam Šimonović dok s broda gledamo na Uljanikove brodove, dizalice i sve ono što je ostalo iza tisuća radnika.

Brod 'ECO 1' iz mora vadi otpad, a najčešće su to nafta i ulje

„Kada primijetimo i neku ekološku pojavu, npr. cvjetanje mora, meduze ili rebraše, o tome obavještavamo nadležne, a ove godine do toga nije još došlo, dok je prošle godine bilo puno rebraša, tzv. „morskih oraha“ u pulskom akvatoriju“. Brod 'ECO 1“ prati svaku i najmanju promjenu u moru. „Imamo dogovor i s RH ukoliko se pronađu lešine dupina, kornjača ili drugih zaštićenih životinja, onda ih dovučemo blizu obale, a stručnjaci naprave autopsiju da se ustanovi zbog čega je došlo do uginuća“, pojašnjava Šimonović i dodaje da se to u našem području rijetko događalo. 

Što se tiče čišćenja krupnog otpada i štetnih tekućina – nafte i ulja iz mora, u video prilogu možete saznati kako se to točno obavlja. Procedura je i više nego zanimljiva. 

„Najljepši dio Pulskog zaljeva je vizura grada s Arenom i katedralom sv. Tome“

Zlatko i Krešo nebrojeno mnogo puta obišli su Pulski zaljev i okolicu. Znaju što se događa u svakoj uvalici, a dok plovimo, g. Šimonović prepričava nam najzanimljivije povijesne događaje i aktualnosti koji se vežu uz ovo područje. 

„Uplovljavamo u Štinjansku valu, ona služi za izvoz kamena, a preko ljeta je pristajanje brodova zabranjeno zbog kupača“, govori nam Šimonović i kaže da se radi o zbilja velikom, još uvijek neiskorištenom prostoru kojeg treba osmisliti, i pronaći investitore, ali i same ljude koji će ga napuniti.

„Na ulazu u Pulski zaljev odnosno u pulsku luku nalazi se rt Proština, a ovdje je stara signalna stanica Austrougarske ratne mornarice. Ulaz u luku bio je tada zatvoren s protupodmorničkim i protutorpednim mrežama i ukoliko je brod htio uploviti ili isploviti, onda se morao javiti prema određenom signalnom kodeksu. Tada bi mu remorker otvorio ulaz u Luku. 1914. godine u sredini zaljeva u mrežu se zaplela francuska podmornica 'Curie' i u pokušaju da se oslobodi od mreže izašla je na površinu. Kad su je opazili obalne baterije 'Zonki' i 'Fižela', potopile su je topovskom vatrom. Austrougarska ratna mornarica tu je podmornicu izvadila, popravila i uvrstila je u svoju flotu pod nazivom 'U 15' i to je bila najuspješnija austrougarska podmornica po potopljenoj tonaži brodova. Zapovjednik u to doba bio je čuveni Georg Ludwig Ritter von Trapp, naš sugrađanin“, s velikom strašću za pulskom poviješću govori nam Šimonović.

Prolazimo uz Lukobran, a onda i uz uvalu Smokvica gdje je u Jugoslaviji bila vojarna te skladište ubojitih borbenih sredstava, minsko eksplozivnih sredstava i radionice za njihovo održavanje i remont. 
Nakon ovog dvosatnog putovanja, vraćamo se na 'Molo Carbone', početnu točku našeg putovanja, od kuda 'ECO 1' isplovljava u redovne patrole. 

(REx/Rš/Foto: Manuel Angelini, video: Renata Šimić)

Video vezan uz članak

Facebook komentari