Novo u programu INK u listopadu

OVAJ VIKEND BESPLATNI KONCERT, PREKO TJEDNA GOSTOVANJA
Istarsko narodno kazalište u Puli krenulo je punom snagom u jesensku sezonu. U subotu, 13. listopada u 20 sati održat će se koncert pijanistice Tatiane Šverko Fioranti i tenora Fritza Spenglera. U bogatom repertoaru naći će se dijela A. Smareglie, G. F. Händela, C. W. Glucka, A. Vivaldija, W. A.  Mozarta, G. Rossinija i J.  Offenbacha. Koncert ovih renomiranih glazbenika poklon je grada pobratima Triera Puli, a ulaz je besplatan.

U utorak, 16. listopada na programu je predstava 'Kad tad' u produkciji umjetničke organizacije RUPER i Teatra &TD, koja gostuje na Maloj sceni.

U četvrtak, 18. listopada u 20 sati gostuje predstava Marije Sekelez 'Oskar i gospođa u ružičastom', u kojem se bavi potresnom i poučnom pričom o posebnom dječaku, desetogodišnjem Oskaru, koji je u zadnjih 12 dana svog života naglo sazrio i otkrio njegovu ljepotu, smisao i svrhu. Predstava je realizirana u koprodukciji Kazališne družine Mare i Žar ptice, a realizirana je u gotovo monodramskoj formi, koju 'narušava' dječak Vili Utješanović, smješten u kazalište sjena, i glas odličnog mladog glumca Petra Atanasoskog. Nastala je prema istoimenom romanu suvremenog francusko-belgijskog autora, redatelja i doktora znanosti Erica Emmanuela Shmitta, čija se djela izvode u više od 50 zemalja svijeta. Predstava prvi put u Hrvatskoj otvara temu o leukemiji i postavlja pitanje o tome treba li pacijentima, pogotovo djeci, otvoreno reći da su neizlječivo bolesni ili je bolje sakrivati istinu i hraniti ih lažnom nadom.

Osim ova tri najavljena događaja, možete pogledati cijeliprogram za listopad na web stranici INK i u članku.

(Rex)

Facebook komentari