Novo na Regional Expressu: Pripremite delicije uz iskusne food blogere

SVAKOG VIKENDA ZAVIRITE U RUBRIKU „GASTRONOM I JA“ I PRIPREMITE OBROK ZA PAMĆENJE
Nemate ideja što pripremiti svojim ukućanima za obrok? Tražite kolače koji se pripreme u tren oka? Dolaze vam gosti koje želite impresionirati svojim kulinarskim vještinama i idejama? Ne brinite, Regional Express u suradnji s tri iskusna food blogera donosi Vam spas u zadnji čas.
U 21. stoljeću, većina ljudi ima užurbani tempo života i svaki dio dana im je ispunjena. Posao, obitelj, čišćenje, spremanje...sve te aktivnosti oduzimaju svaku dragocjenu minutu dana. Kako bi olakšali barem jedan segment života, food blogeri i Rex svakog vikenda odabrat će Vam po jedan recept tjedna. Ovom suradnjom odlučili smo rubrici „Gastronom i ja“ dati novo ruho te čitateljima prezentirati nešto o čemu se jako malo zna – food blogerima.

FOOD BLOGERI
Kao i kod svakog posla, da bi ste bili uspješni mora postojati određena doza želje za napretkom i ljubavi prema istom. Isto tako je i s food Blogerima. Kako bi postali pravi food bloger i bili uspješni u istom, blogeri koji stoje iza bloga/stranice/društvene mreže jednostavno moraju obožavati hranu i sve vezano za nju odnosno moraju biti foodie. Foodie su osobe koje su prvenstveno strastvene prema hrani, no to ne znači da se njihova strast i ljubav prema gastro delicijama uvjetuje njihovim vještinama u kuhinji.

MODNI BLOGERI – FOOD BLOGERI
Kako bi najjednostavnije objasnili opis posla samih food blogera, povući ćemo paralelu s dobro poznatim pojmom – modnim blogerima. Modni blogeri nisu kreatori, ne stvaraju odjeću, nemaju vlastitu liniju robe. Njihov posao je predstavljanje drugih kroz stvaranje svog vlastitog stila.

FOOD BLOGERI MORAJU POZNAVATI SVE ASPEKTE GASTRONOMIJE – ZABLUDA
Mnogi Foodieji imaju krivu predodžbu prema food blogerima. Većina njih smatra kako food blogeri  moraju obožavati sve vrste gastronomije te kako trebaju znati sve aspekte gastronomije. To nije istina. Poznavanje svih proizvođača vina, poznavanje svih komada mesa, poznavanje svih restorana samo je dodatan plus,  ono što je ključno je spoznaja onoga u čemu su oni najbolji.

ŠTO JE POTREBNO ZA SAMO JEDNU OBJAVU FOOD BLOGERA
Kao i kod svakog posla, da je food bloger biti lako, to bi bio svatko. Prije svega, blogeri moraju biti kreativni i maštoviti u kuhinji. Svoje ideje s vremenom moraju podizati na više razine koje će na što jednostavniji način podijeliti s nama. Kod izrade samo jedne objave potrebno je uložiti puno truda,volje, želje,  vremena i strpljenja. Ne postaje se preko noći poznati food bloger.

Inspiracija za kuhanje, za prezentaciju hrane, pisanje teksta, fotografiranje i uređivanje fotografija samo su neki od koraka koji se trebaju prijeći prije emitiranje istoga u javnost. Odlični recepti, jednostavnost i razumljivost istih te genijalne slike ključ su njihovog uspjeha.  U narednim tjednima upoznat ćemo vas s našim i vašim food blogerima.

(REX/L.Agičić)

Facebook komentari