Novo dječje igralište u Juricanima

U OKVIRU PROJEKTA "UMAG - GRAD DJECE"
U okviru projekta „Umag grad djece“, Grad Umag već godinama najveći dio svog proračuna ulaže u obrazovanje i socijalni program. Uz kontinuiranu izgradnju i rekonstrukciju objekata predškolskih i školskih ustanova u centru grada i okolnim naseljima, značajni segment projekta obuhvaća i rekonstrukciju, odnosno izgradnju novih, dječjih igrališta na području grada i naselja. Tako je danas i naselje Juricani dobilo potpuno novo suvremeno dječje igralište iza Područne osnovne škole, a kojeg će svakodnevno nesmetano moći koristiti svi mališani Juricana i okolnih mjesta. Tako od danas novo i moderno dječje igralište u Juricanima, čija je vrijednost s okolnim radovima oko 225.000,00 kuna, „dočekuje“ svoje prve zaigrane mališane.

Novo dječje igralište u Juricanima izgrađeno je u stražnjem dvorištu škole, udaljeno od glavne prometnice, a sastoji se od igrališta uređenog za igru i druženje djece. Igralište je opremljeno s 5 novih sprava koje će djeci svih uzrasta omogućiti sigurnu i kvalitetnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti. Nadalje, na igralištu je postavljena anti-stres gumena podloga koja osigurava sigurnu igru.

„Nakon novih 40-tak novih i/ili rekonstruiranih dječjih igrališta na području Umaga i okolice u posljednjih 10 godina, od danas i naselje Juricani ima novo dječje igralište za bezbrižnu igru i odrastanje najmlađih žitelja naselja. Svakako u planu imamo nastaviti graditi ili rekonstruirati još nekolicinu igrališta u naseljima i samom centru grada, a sukladno potrebama i sugestijama naših građana. Cilj je promovirati važnost boravka na otvorenom, bavljenje sportom i kvalitetno druženje s vršnjacima kao sastavnog dijela djetinjstva“ - naveo je gradonačelnik Vili Bassanese.

(REX)

Facebook komentari