Novih 39 slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

NEMA EKSPONENCIJALNOG RASTA BROJA ZARAŽENIH
Ministar zdravstva Vili Beroš na press konfereciji Nacionalnog stožera civilne zaštite iznio je najnovije podatke vezane za koronavirus u Hrvatskoj.

NOVOZARAŽENI Od 16 h 25. ožujka 39 Od 9h 25. ožujka 63
UKUPNO ZARAŽENIH 481
TESTIRANO 3958 Jučer izvršeno 566 testiranja
NA RESPIRATORU 14 8 ZAGREB 3 OSIJEK 1 RIJEKA 1  SPLIT 1 DUBROVNIK

Ministar Beroš iskazao je zadovoljavajuću vijest postotkom osoba na respiratoru. Trenutno je 3% osoba na respiratoru, a procjena je bila 5%. Osobe koje su na respiratoru su starije životne dobi s drugim popratnim bolestima. "80 posto tih bolesnika na respiratoru imaju kronične bolesti, nešto su niže dobne strukture, oko 61 godine." istaknula je Markotić. 

Svi kontakti lječnika u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" su negativni.

Krunoslav Capak nadovezao se na podatke ministra Beroša :

BROJ PACIJENATA U SAMOIZOLACIJI 18601
KONTAKTI POD NADZOROM 2437
ZDRAVSTVENI DJELATNICI U SAMOIZOLACIJI 546
PROSJEČNA DOB OBOLJELIH 49 godina

"Jučer smo dobili potvrdu da imamo dva policajca zaražena koronavirusom. Policijski službenici su najveća potpora zdravstvenom sustavu pa smo mi stalno provodili preventivne mjere. Naših 90  službenici su u mjerama samoizolacije.  Sad se provode epidemiološki izvidi i nema veći broj kontakata sa zaraženima" istaknuo je ravnatelj policije.

O preminulom u Istri

"Zdravstvena inspekcija je otišla na teren, razgovarala sa svim relevantnim, klinička slika nije bila jača, prema mojim informacijama obitelj je smatrala da u tom trenu sanitetski prijevoz nije bio potreban iako je epidemiolog to preporučio kao i odlazak u bolnicu. "

(REX)

Facebook komentari