Novigradski gradonačelnik Anteo Milos kažnjen s 8000 kuna zbog kršenja samoizolacije

MILOS TVRDI DA NIJE KRŠIO ODREDBE
Novigradskog gradonačelnika Antea Milosa sanitarni inspektori kaznili su s 8000 kuna jer je prekršio mjeru samoizolacije naloženu od strane epidemiologa. Gradonačelnik je, naime, bio jedan od sudionika pogreba oca poznatog istarskog vinara među kojima ima zaraženih koronavirusom.

Kako prenosi portal 24 sata, Milos smatra da nije prekršio odredbe nego je spašavao rušenje stoljetnog bora i kapelice sv. Lucije.

„Radi se o izlasku neposredno ispred stana u kojem živim u trajanju od 10 minuta i u cilju sprečavanja rušenja stoljetnog stabla bora i kapelice sv. Lucije. Izašao sam u papučama i pidžami i osobno pozvao komunalno redarstvo i policiju. U tih 10 minuta pridržavao sam se svih propisanih mjera ponašanja na otvorenom prostoru. Temeljem zapisnika policije sanitarna inspektorica je postupila po službenoj dužnosti i napisala prekršajni nalog na koji ću u roku od 15 dana napisati pismenu žalbu. Moja samoizolacija trajala je samo tri dana od četvrtka do subote. Događaj je bio u četvrtak  ujutro, a služeni poziv HZJZ, kojim su uzeli moje podatke i dali detaljne upute bio je isti dan u popodnevnim satima. Smatram da su sve službe profesionalno odradile svoj posao. Od jučer sam nastavio normalno sa svim aktivnostima pošto nisam imao nikakve simptome bolesti. Zahvaljujem na razumijevanju jer smatram da nisam napravio ništa loše u ovoj situaciji“ pojasnio je za 24 sata gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

(Rex/izvor: 24 sata)

Facebook komentari