Novigradom prošetale vesele dječje maškare

U POVORCI OKO STOTINJAK MASKIRANIH VRTIĆARACA
U organizaciji Društva Naša djeca „Novigrad-Cittanova“, a u suradnji s novigradskim dječjim vrtićima Tičići i Girasole, u subotu, 10. veljače 2018. Novigradom je u jutarnjim satima prošetalo oko sto maskiranih vrtićaraca u pratnji svojih odgajateljica. Vesela povorka kretala se Mandračem, Mlinskom ulicom, Velikom ulicom da bi konačno stigla na Veliki trg gdje je djecu, roditelje i posjetitelje čekala glazba i animacija. Na Trgu se devet vrtićkih skupina poredalo i dodatno predstavilo svoje maske koje su izradile odgajateljice uz pomoć roditelja i djece. Publika je tako mogla vidjeti žabice, umjetničke slike, ovčice, suncokrete, bubamare, more. Entuzijastični animatori i animatorice pozvale su djecu i roditelje na zabavu i ples koji je trajao do podne. Plesu su se pridružila i djeca osnovnoškolskog uzrasta, ali i maškare Udruge za stare i mlade iz Dajle kao vesela družina s Jamajke. Svi su oni dodatno oživjeli Veliki trg u ovim zimskim danima.

Najveći dio sredstva za realizaciju Dječjih maškara Društvo Naša djeca dobilo je od Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova na natječaju koje je raspisala novigradska turistička zajednica za realizaciju manifestacija u 2018. godini. Pomoću tih sredstava nabavljeni su materijal za izradu maštovitih kostima, unajmljen je razglas, kupljene su krafne, fritule i kroštule koje su svoj maskiranoj djeci dijelile članice i volonterke DND-a.

Za uspješno provedenu manifestaciju „Dječje maškare 2018.“ Društvo Naša djeca „Novigrad-Cittanova“ zahvaljuje se Turističkoj zajednici Grada Novigrada-Cittanova, Gradu Novigradu-Cittanova, dječjim vrtićima Girasole i Tičići, djeci, roditeljima i veseloj publici.
(Rex)

Facebook komentari