Novi rekord istarskog stolnoteniskog trenera

GSTK POREČ
Najtrofejniji stolnoteniski trener u Istri Stjepan Lukačić tajnik GSTK Poreč ima još jedan rekord. Svog kolegu Dragan Čaleta iz Osijeka koji je završio kineziologiju istrenirao je do te mjere da se danas poslije godinu dana treninga može mjeriti sa veteranima koji igraju više od 20 godina stolni tenis. Dragan je već osvojio brončanu medalju na turniru u Buzetu tako da je najstariji učenik trenera Lukačića koji ima 61 godinu. Dragan je pravi fenomen jer je bio   dobar košarkaš i rukometaš ,a na Kineziologiji je slušao o stolnom tenisu samo desetak sati i toliko puta igrao. Priznaje da kao trener stolnoteniske škole ne bi nikada mogao biti što danas mnogi koji su završili kineziologija misle da mogu.

Pored Dragana njegov najmlađi i  najperspektivniji učenik Noa Čančar 13 koji je bio učenik Lukačića u STK Višnjan svoju uspješnu karijeru nastavlja u Njemačkoj pored Munchena gdje je imao već nekoliko sjajnih uspjeha na turnirima za starije konkurencije od njegove.

Trener Stjepan Lukačić ima preko 30 titula prvaka Jugoslavije, Hrvatske i preko 50 osvojenih 1.i 2. mjesta na najpoznatijim turnirima u Hrvatsko: Zagiping,“Tova Stipančić“, Kup Rijeke, Olimpijada mladih Dusseldorf, “Mirko Abramović“-Varaždin, “Lovro Ratković“-Zagreb, Alpe Adria, “Matija Gregić-Osijek. Njegovih 25 kadeta-nja, juniora-ki bilo je na rang listama HSTS među 12 najboljih u Hrvatskoj. Mora se napomenuti da je Lukačić inicijator i osnivač desetak klubova u Slavoniji i Istri. rex

Facebook komentari