Nova pobjeda Pule 1981

Nova pobjeda Pule 1981-63624

PULA 1981 : ROVINJ 84:62
Još jedna "lagana" utakmica na papiru i još jedno mučenje na terenu: košarkaši Pule 1981 su nakon Pazinskog Ghija Staffa teže od očekivanog, u sklopu 8. kola A2 lige Zapad, svladali i ekipu Rovinja, na kraju s uvjerljivih +23, ali ne bez poteškoća.

"Pobjedi se ne gleda u zube, dva boda su u džepu, to je najbitnije, ali igrom u prvom poluvremenu ne možemo biti zadovoljni. Na kraju je naša kvaliteta ipak prevagnula i korektno smo priveli utakmicu kraju" - izjavio je jedan od najboljih na terenu, Matija Čakarić, koji je najefikasnije iskoristio svoje minute na terenu.

Prvo poluvrijeme bilo je fotokopija onog protiv Pazinjana: bezidejnost u napadu i naj zabrinjavajuće, mlohava obrana, kroz koju su Rovinježi bez većih problema punili koš Bijeloplavih. 41 poen gostiju u prvih 20 minuta najbolje oslikava situaciju na terenu.

U nastavku Puljani, kod kojih kapetan Semil Sijamhodžić nije ulazio u igru, a Edi Starčević nije nastupio zbog upale uha, konsolidiraju redove i čine ono što su morali od prve minute, dižu intenzitet obrane, istrčavaju kontre, uzimaju rezonske šuteve, i, iako ne bez problema, malo po malo povećavaju razliku i odvode utakmicu u mirnije vode.

Jedina mrlja u tim trenucima je, čini se, ozbiljnija ozljeda Vanje Perdije koji je tek uz pomoć suigrača i fizioterapeuta Nikolića uspio doći do klupe. Sumnja se na rupturu lista lijeve noge, ali tek nakon specijalističkog pregleda će se znati nešto više. Istovremeno, raduje povratak na parket Bojana Elbla koji je upisao prve minute nakon poduže pauze zbog ozljede skočnog zgloba.

Igrači trenera Dalibora Mezulića su na kraju ipak uvjerljivo pobijedili i unatoč svemu pokazali karakter i želju za pobjedom, te na kraju slavili konačnim rezultatom 85:62 i konsolidirali svoje 4. mjesto na ljestvici uz skor 6-2.

Najefikasniji kod Bijeloplavih bili su Petar Grašo s 23 koša, te Matija Čakarić i Niko Travica svaki s 12 postignutih koševa. Kod gostiju se istaknuo Honović s 20 koševa.

U sljedećem kolu Puljani gostuju kod novog lidera prvenstva, ekipe Šanca iz Karlovca, koji je sinoć slavio 66:68 u derbiju kola kod dosad neporažene Kraljevice.

PULA 1981 - ROVINJ 85:62 (22:20, 24:21, 23:7, 16:14)

Pula 1981: Sijamhodžić, Perdija 6, Čakarić 12, Mohorović 9, P.Grašo 23, Elbl 8, Mitrović 5, Vratarić, A.Grašo 8, Sablić, Travica 12, Puh 2; trener: Mezulić.

Rovinj: Mardetko, Božić 9, Honović 20, Atlija 14, Jelača 5, Zečević 3, R.Križanac 2, Šturman 7, E.Križanac 2, Ključević; trener: Orbanić.   (Rex/foto: Marko Zubonja)