Grad Rovinj sufinancirat će školski materijal rovinjskim školarcima

ODRŽANA 5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ROVINJA
Na današnjoj Sjednici gradskog vijeća Grada Rovinja, petoj po redu ove godine, raspravljalo se o 21 točki dnevnog reda. Nakon aktualnog sata prihvaćeno je Izvješće o radu gradonačelnika i gradske uprave s 11 glasova za, 2 glasa protiv i 4 suzdržana. 

Među protivnicima Izvješća najglasniji među 17 vijećnika bio je Sergio Rabar iz HDZ-a, kojemu je zbog neprimjerenog ponašanja i govora o temama nevezanim uz Sjednicu Predsjednik vijeća Valerio Drandić oduzeo riječ. Uputio ga je da sjedi u tišini i sluša ostale vijećnike ili da se udalji sa sjednice, a on je učinio ovo potonje. 

Glasalo se i o Odluci o dodjeli jednokratnih novčanih naknada za radne bilježnice i drugi obrazovni materijal u školskoj godini 2019./2020.
Ovom odlukom uređuje se način dodijele jednokratnih novčanih naknada u svrhu nabave radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola na području Grada Rovinja.

Pravo na dodjelu naknada imaju roditelji/skrbnici učenika koji pohađaju osnovnu školu Vladimira Nazora, Jurja Dobrile i TOŠ-SEI „B.Benussi“ i imaju prebivalište na području Grada Rovinja.
Visina naknadne: 
- za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos od 300 kuna,
- za učenike od petog do osmog razreda iznos od 400 kuna.

Škole će morati dostaviti popis učenika koji ostvaruju pravo na naknadu, a isplata će se izvršiti tijekom rujna. 
Ova odluka jednoglasno je prihvaćena.

Osim ove odluke, prihvaćeno je Izvješće o poslovanju trgovačkog društva Valbruna sport d.o.o. za 2018. godinu s 13 glasova za i 4 suzdržana. 

Ognjen Pulić, direktor Odvodnje Rovinj d.o.o. predstavio je poslovanje ovog komunalnog poduzeća, nakon čega je uslijedila rasprava i glasanje te je informacija o poslovanju također prihvaćena.

Pri kraju Sjednice glasalo se o dodijeli nagrada, počasti i priznanja Grada Rovinja sljedećim kandidatima - Plaketa Grada uručit će se Komornom zboru Rubino, Rasadniku Darko i Udruzi Seljanske maškare.
Komorni zbor Rubino već više od 20 godina promovira svoj grad i radi na očuvanju tradicije pjevanja koju je Rovinj oduvijek imao. Dobitnici su brojnih inozemnih ni domaćih nagrada, a među priznanjima naći će se i Plaketa Grada Rovinja.
Rasadnik Darko od 1981. godine razvija tradiciju proizvodnje maslina buže, istarske bjelice i puntože s više od 40 tisuća sadnica ovih autohtonih vrsta. Ovaj obrt za proizvodnju bilja nagrađuje se zbog dugogodišnjeg doprinosa razvoju poljoprivrede i hortikulture na Rovinjštini.
Udruga Seljanske maškare nagrađuje se ubog promicanja i unaprjeđenja pustenih običaja Rovinjskog sela. Udruga broji čak 105 članova, zaljubljenika u maškare.

Medalje Grada uručit će se Sergiu Ferraru, promotoru Eko-muzeja „Kuća o batani“, Gianniju Roccu, dugogodišnjem tajniku Sportske zajednice Grada Rovinja i Vlasti Skopljak, voditeljici epidemiološke službe ZZJZ IŽ, svakome za njihov veliki trud i doprinos u području kojim se bave. 

(REx/RŠ/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari