Nova besplatna usluga Doma za odrasle osobe Vila Maria i Doma Motovun

PSIHOLOŠKA PODRŠKA OSOBAMA S OŠTEĆENJEM MENTALNOG ZDRAVLJA I ČLANOVIMA OBITELJI
U studenom 2020. godine u sklopu projekta Podrška po mjeri korisnika pokrenuta je nova besplatna usluga savjetovanja i podrške osobama s teškoćama mentalnog zdravlja i članovima njihovih obitelji. Program rada usmjeren je prema poboljšanju kvalitete života osoba s teškoćama mentalnog zdravlja kroz novu socijalnu uslugu koja se pruža u njihovom domu. Osnažuje ih se i uključuje i u druge aktivnosti u zajednici. Naglasak je na individualnom pristupu, poboljšanju socijalnih, kognitivnih i funkcionalnih vještina. Savjetovanje članova obitelji osigurava kvalitetniju podršku u svakodnevnom funkcioniranju osoba s teškoćama mentalnog zdravlja. Moguće je individualno ili grupno savjetovanje. Usluga je dostupna na širem području Pule i Motovuna. Više informacija može se dobiti u Dnevnom boravku Doma Vila Maria, Velog Jože 22, Pula. Kontaktirati se može psihologinju Mariju Miočić-Stošić, na broj 091 947 2801 ili voditeljicu Dnevnog boravka, Eriku Todorić, na broj 091 317 8801.

Projekt Podrška po mjeri korisnika provode Dom za odrasle osobe Vila Maria, Dom za odrasle osobe Ljeskovica, Dom za odrasle osobe Lobor – grad, Dom za odrasle osobe Motovun, Udruga za unaprjeđenje mentalnog  zdravlja „Vrapčići“ i Institut za razvoj tržišta rada. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 1. srpnja 2020. godine između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Doma za odrasle osobe Vila Maria. 
Projekt vrijedan 1.467.567,42 kn financiran je iz Europskog socijalnog fonda te je ukupna vrijednost projekta jednaka iznosu bespovratnih sredstava. Projekt traje 21 mjesec odnosno do 31. ožujka 2022. godine. 
(REX)

Facebook komentari