Noćas palo više od 100 mm kiše

U GORJU POČEO SNIJEG
Na području Istre i Kvarnera su u posljednja 24 sata lokalno zabilježene vrlo obilne oborine, a rano jutros s prodorom hladnijeg zraka kiša u gorju postupno okreće na snijeg.
Kako doznajemo na Istrametu, najviše kiše palo je oko Učke gdje su meteorološke postaje zabilježile od 65 mm u Lupoglavu do 112 mm na Poklonu. Obilne kiše bilo je i na Labinštini gdje je meteorološka postaja Kazakape zabilježila čak 88 mm!
Velika količina kiše u kratkom vremenskom roku na području Labina lokalno je uzrokovala probleme u prometu.

Obilnih 54 mm palo je u Pazinu, Žminj (51 mm), Rovinj (44 mm). Najmanje kiše palo je na krajnjem jugu Istre gdje su meteorološke postaje zabilježile 10-ak mm.
Na riječkom području je tijekom srijede u nekoliko navrata bilo tuče.

Hrvatske vode su uspostavile redovne mjere obrane od poplava za dionicu Rijeka Mirna - gornji tok od 22:45 sati. Jutros u 4:30 sati te su mjere ukinute.

Olujnih udara juga, posebno žestokih, bilo je na istočnoj obali Istre, dok je u unutrašnjosti Istre zabilježeno 116 km/h – Zamask.

Uslijed postupno prodora hladnog zraka, nešto prije 7 sati kiša je u višem gorju postupno okrenula na snijeg. Na Zavižanu se temperatura zraka već snizila na -2 °C.

U nastavku dana pahulje će prekriti Učku te dio Ćićarije iznad 700 metara nadmorske visine, a snijeg će padati i u Gorskom kotaru, javlja IstraMet. (rex)

Facebook komentari