Noć muzeja u pazinskom Kaštelu

IGRE, KVIZ ZA DJECU, RADIONICE, PROMOCIJE I KONCERT
Kao i prethodnih godina i ove godine Noć muzeja zajedno organiziraju Etnografski muzej Istre i Muzej Grada Pazina. Na ovogodišnju temu MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST pripremili su bogat i raznolik program za sve generacije.

Pazinski Kaštel će tako u Noći muzeja biti otvoren od 17:00 do 23:00, a ulaz na sva događanja je slobodan. 

Prvo na programu, u 17:30 je igra Lov na muzejsko blago koju je osmislilo tim Muzeja Grada Pazina. Odgovaranjem na pitanja iz povijesti, matematike, umjetnosti i slaganjem puzzli sudionici će imati prilike pokazati koliko poznaju svoj grad. Najbrže i najmudrije čeka poklon iznenađenja!
U 18: 30 slijedi promocija kataloga aktualne izložbe: Niz dlaku: o kulturološkom aspektu dlaka, autorica Ivone Orlić i Tamare Nikolić Đerić. Poseban gost promocije bit će Neven Ušumović.                                                                                                                                     
Druga promocija na rasporedu je u 19:30 kada će biti predstavljen Katalog Zbirke Proizvodnja tekstila, odjeće, obuće, odijevanja i osobni predmeti. Uz autoricu Mirjanu Margetić, katalog će predstaviti urednica Olga Orlić i dizajnerica Tina Erman Popović. Nakon promocije održat će se radionica izrade kanice na tkalačkoj daščici. 
Od 20:30 sata na zadanu temu Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre predstavit će muzejsku vitrinu Zapisi u oblacima. Za sve one koji žele naučiti kako se obrađuje građa i stvara muzejska zbirka bit će organiziran kustos-kutak .

Mario Buletić predstavit će portal Istarski tradicijski instrumenti.

Za pozitivnu buku i dobru zabave zaduženi su članovi pazinskog punk banda Sabotaža koji će na koncertu promovirati svoj prvi album. 

Za kraj treba napomenuti da uz navedeni program posjetitelj mogu razgledati stalne postave oba muzej, izložbe Gremo na kafe i Niz dlaku: o kulturološkom aspektu dlaka, te kupiti muzejska izdanja po promotivnim cijenama. 

(REx)

Facebook komentari