NK Novigrad: Djelatnici kluba od početka surađuju s institucijama

U NOVIGRAD SMO DOVELI FODENA, FATIJA, SANCHA, BRAHIMA DIAZA
Nakon neugodnih vijesti koje su se proširile početkom ovog tjedna za NK Novigrada i privođenja direktora kluba Zvonimira Hodaka i NK Novigrad se očitovao priopćenjem koje objavljujemo u integralnom obliku:

“NK Novigrad ovim putem želi obavijestiti javnost o aktualnim događanjima u klubu. Nakon kaznene prijave prema NK Novigrad, djelatnici MUP-a PP Umag izvršili su istražne radnje u klubu i pozvali direktora kluba Zvonimira Hodaka na informativni razgovor te ga odmah pustili.

Napominjemo da su djelatnici kluba od početka istrage bili aktivno uključeni i surađivali s institucijama koje provode istragu uvjereni u neosnovanost optužbi koje se klubu stavljaju na teret. Klub dalje nastavlja sa svim svojim aktivnostima kao i do sada. Klub na ove događaje gleda kao jedan pokušaj kriminalizacije rada kluba što odlučno odbacujemo i sigurni smo da ćemo u daljnjem postupku dokazati da nikoga nismo namjeravali prevariti i dovoditi u zabludu.

Svi smo danas svjesni, a pogotovo oni ljudi koji nose na leđima sportske klubove, da nije lako osigurati uvjete za normalno djelovanje u amaterskom sportu pa tako i u nogometu.

Napominjemo da je NK Novigrad klub koji je kroz svoju dugu povijest igrao u niželigaškim natjecanjima. Dolaskom aktualne Uprave klub je jasno istaknuo ambiciju podizanja kvalitete rada te promocije i razvoja nogometa u Istri. U ime te vizije i misije klub je uspješno provodio mnoge aktivnosti od kojih ćemo nabrojati samo neke:

Organizirali smo sedam međunarodnih turnira Istria Winter Cup, četiri međunarodna kadetska turnira Istria Youth Cup koji je ocijenjen kao najkvalitetniji turnir tog godišta u Europi, osam godina smo osigurali pripreme nogometne akademijejednog od najboljih klubova svijeta Manchester City u Novigradu…

Imali smo zadovoljstvo ugostiti mlade nade koje su danas velike svjetske nogometne zvijezde Sancho, Foden, Brahim Diaz, Fati…

Ove aktivnosti je klub organizirao prvenstveno u cilju promocije grada Novigrada i naše Istre kao top turističke i sportske destinacije te popularizacije nogometa.

Nadalje, NK Novigrad je od županijskog ligaša u zadnjih osam godina stasao u klub koji je igrao 2.HNL, a sada stabilnog hrvatskog trećeligaša. U tom periodu klub je iznjedrio mnoge igrače koji danas igraju značajne uloge u hrvatskim i stranim prvoligašima.

Osvajači smo Kupa Istre četiri puta kroz koji smo danas u glavnom ždrijebu Kupa HNS-a. Klub je bio tri puta sudionik osmine finala Kupa HNS-a. Kroz sve ove godine klubu je bio prioritet razvoj mladih igrača kojima smo osigurali vrhunske uvjete za rad i život u našem gradu. Svi igrači imaju osiguran smještaj i prehranu što nije čest slučaj ni u mnogim drugoligašima.

Kroz plasman u 2. HNL, NK Novigrad je potpuno promijenio izgled stadiona i osigurao infrastrukturnu licencu za natjecanje u tom rangu (obnova klupskih prostorija, obnova postojeće i dogradnja nove tribine, natkrivanje tribine i postavljanje novih sjedala, postavljanje reflektora, semafora i kućica za tv kamere).

Ovim priopćenjem želimo zaštiti kako direktora tako i sve članove kluba od objeda i prozivanja u medijima i hajke."

(rex)

Facebook komentari