Ni nevrijeme, ni bolest nije zaustavila Rise Up Festival

ZADNJI DAN ZBOG ORKANSKOG NEVREMENA PROGRAM PREBAČEN U BYBLOS
Organizatorima porečkog Rise Up Festivala proteklog vikenda nije bilo lako. Najprije je headliner festivala, popularni jamajkanski glazbenik Sean Paul u zadnji čas zbog zdravstvenih problema otkazao nastup prekinuvši ostatak EU turneje uključujući Balaton Sound u susjednoj Mađarskoj, Rise Up Festival u Poreču, Stuttgart u Njemačkoj te u Stornari u Italija.
No tome nije bio kraj, vremenske neprilike ipak su bile poput najavljivanih. Nevrijeme je prekinulo drugi dan festivala pa je nastup poznatog srbijanskog glazbenika Željka Joksimovića kasnio više od sat vremena. Srećom, nevera je kratko trajala i nije ostavila posljedice pa je program u uvali Peškera, pred mnogobrojnom publikom, mogao teći manje-više po planu. Vrhunac večeri okrunio je jedan od vodećih dj-a današnjice Don Diablo.

No, u nedjelju organizatori nisu imali sreće. Orkansko nevrijeme je samo nekoliko minuta prije početka posljednje večeri festivala poharalo Poreč te onemogućilo održavanje programa na Peškeri. Iako suočeni s nevjerojatnom situacijom, organizatori su se u kratkom roku uspjeli snaći i pronaći alternativno i sigurno mjesto ispod krova za održavanje koncerata ostalih navedenih izvođača. Program trećeg dana Rise Up Festivala tako je na kraju održan u poznatom porečkom klubu Byblosu gdje je tulum započeo točno u ponoć.

Unatoč nedaćama koje su ga pratile u ovom izdanju, posljednja večer festivala prošla je u odličnoj atmosferi. Mnogobrojnu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila Byblos u prvim satima ponedjeljka zabavljala je domaća trap grupa Kukus, legendarni zaprešićki reperi Connect, popularni srpski hip-hoper Rasta te DJ-i A.S. One i Cashew.

Iako ne u okolnostima kojima se nadao, trećeg dana festivala popularni riječki party brend R’n’B Exclusive koji već 10 godina obilazi brojne klubove diljem Hrvatske i inozemstva te ugošćuje eminentna glazbena imena iz svijeta R’n’B, hip hop i urbane kulture, proslavio je 10. rođendan.

Unatoč svemu Rise Up Festival pokazao je da je spreman na nove izazove i nosit se uz rame ostalih velikih festivala u regiji.

(REX)

Facebook komentari