Nevrijeme poharalo istarski poluotok, poplavljene rive - VIDEO

IPSILON OTVOREN ZA SAV PROMET, NAKON ŠTO JE BILA ZATVORENA DIONICA KANFANAR-PULA
Sinoć u večernjim satima nevrijeme koje hara Sredozemljem došlo je i u istarske krajeve, buru je zamijenilo jugo i to ponegdje s orkanskim udarima uz veliku plimu, koja je poplavila više riva po Istri. Kako javlja Istramet najjači udar juga zabilježila je postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 156 km/h. Orkanski udari juga zabilježeni su i u Puli, gdje je postaja na Stoji izmjerila čak 128 km/h.

Istarski vatrogasci imali su više od četrdeset intervencija radi ispumpavanja vode ili zbog uklanjanja stabala i granja s prometnica, rekao je za HINU zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović.

Jako i olujno jugo s orkanskim udarima tijekom noći se smirilo, no kišni oblaci nastavili su pristizati s jugoistoka uz sporadičnu grmljavinu. Prema mjerenjima do 7 sati jutros na potezu od Kanfanara do Vižinade pala je vrlo obilna kiša. Postaja u Kanfanaru zabilježila je 81 mm, a ona u Mekišima kod Vižinade 70 mm. Od ostalih postaja spomenimo i Špinovce 57 mm, Barbarigu i Grožnjan 42 mm, Peroj 40 mm i Motovun s 37 mm.

Postaje u Puli izmjerile su između 17 i 19 mm, dok je već u Vodnjanu izmjereno 37 mm, a u Marčani 27 mm.

Vodostaji rijeka Raše i Mirne su bili u porastu, no za sada izlijevanje iz korita ne prijeti.

Na Istarskom ipsilonu zbog vode na kolniku neko je vrijeme bila zatvorena dionica između čvorova Pula i Kanfanar u oba smjera.

(Rex/foto Manuel Angelini, Elvis Malagić, Daniel Cerin, Daniel Bašić, VIDEO Daniel Cerin)

Video vezan uz članak

Facebook komentari