Nešpuli prvo mjesto u Turskoj

19. MEĐUNARODNO NATJECANJE PLESA, PJEVANJA I POEZIJE U ISTANBULU
U samo mjesec dana, poznata mješovita vokalna skupina „Nešpula“ iz Pule ostvarila je nezapamćen uspjeh u inozemstvu na pjevačkim natjecanjima.

Prisjetimo se, Nešpula se prije mjesec dana vratila iz Španjolske kao dvostruki pobjednik – prvo mjesto u kategoriji folklorne glazbe, te prvo mjesto u kategoriji popularne glazbe.

Zadnji veliki uspjeh dogodio se ovog vikenda u Istanbulu na 19. međunarodnom natjecanju plesa, pjevanja i poezije u organizaciji Harman Folk-a gdje se naša skupina, kao jedini predstavnik Hrvatske, predstavila zahtjevnim repertoarom; skladbama „Ubi Caritas“ Ole Gjeila, zatim „Anthem“ Michaela Abelsa iz ovogodišnjeg velikog horor hita „Us“, te popularnom domaćom Rusulicom.

Nešpuline izvedbe spomenutih pjesama publika je nagradila velikim pljeskom, a stručni ocjenjivački sud dodjelio im je prvo mjesto. Ostavivši veliki dojam svojim nastupom, Nešpula je pozvana od strane glavnih organizatora da iduće godine predstavlja Hrvatsku na festivalu u dalekoj Maleziji.

Skupina trenutno broji deset talentiranih pjevača i pjevačica, a oni su: Doris Mejak, Lucija Roce, Ivana Klarić (soprani), Ana Lučić, Ines Tonkli Legović, Martina Šverko (alti), Sandro Lučić, Oskar Marić (basi), te tenorine Ana Bučko i Tatjana Merkl koja je ujedno i umjetnička voditeljica.

Povodom svog trinaestog rođendana, Nešpula će pulsku publiku počastiti cjelovečernim koncertom iduće srijede, 11.12. u akustičnom prostoru Europskog centra za mir i razvoj koji se nalazi iza Augustovog hrama. Ulaz na koncert je besplatan, a započet će u 20 sati.

(REX)

Facebook komentari