Nek je nama druge lige i resetiranje momčadi

ISTRA 1961 : INTER 0:1
Svu nemoć su opet pokazali igrači Istre 1961 protiv slabog, ali ipak boljeg Intera. Sad je sve jasnije, Istri 1961 ne treba prolaz kvalifikacija, treba joj druga liga i veliko resetiranje i pospremanje momčadi, ali i kancelarija. Slučajni opstanak u prvoj ligi vjerojatno klubu ne bi donio ništa dobrog, previše je tu sitnih interesa, tako da nam majstori uvale Savija, Senzembu, Caiceda i cijelu ergelu sličnih igrača i onda sve to bez kemije koja je ključ svega. Prva liga, ne hvala...

Dobro bi bilo da Španjolci ostanu i krenu ispočetka bez ''velikih'' pojačanja iz PSG-a, Atletica, Alavesa, samo sa orijentacijom na domaći bazen plus 4-5 pravih pojačanja kao što je bio Aljoša Vojnović, vratiti sve istarsko što se može vratiti i na startnu poziciju za povratak, a navijači će se u drugoj ligi sigurno vratiti.

U 36. minuti Serderov bježi obrani Istre 1961 i mirno zabija za vodstvo gostiju. U zadnjoj minuti poluvremena, najslabiji na terenu Rimane očajno griješi i Serderov je opet sam pred Čondrićem, ali ovaj put golman Puljana spašava svoju mrežu.

U drugom dijelu bolja igra Puljana, ali bez ikakvog učinka, dok je Inter uglavnom statirao. Najbolju šansu domaći su imali u 88. minuti ali iz velike gužve na petercu nitko nije uspio loptu ugurati u mrežu.  

Istra 1961 : Inter  0:1 (0:1), Strijelci: 0:1 Serderov (36).

Istra 1961: Čondrić 6, Franić 5, Rufati 5,5 (od 56' Savio 5), Bosančić 5, Rimane 5, Rubić 5 (od 76' Laukžemis), Galilea 5, Obeng 5,5, Iglesias 5,5, Perić-Komšić 5 (od 46' Fuentes 5), Mierez 5.
Inter: Matković, Bosec, Tatomirović, Buljat (od 74' Čeliković), Valentić, Muhar, Brezovec (od 74' Rak), Postonjski, Tsonev, Serderov (od 90' Mamut), Šimunec.

(rex/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari