Neispunjavanje radnih obveza -osnova za otkaz

REAGIRANJE DIREKTORA VODOVODA PULA  D.O.O. NA JUTROŠNJI PROSVJED:
U redakciju RegionalExpressa pristiglo je reagiranje direktora Vodovoda Pula d.o.o. a vezano za jutrošnji prosvjed radnika povodom uručenja otkaza predstavniku sindikata u ovom komunalnom poduzeći. Reagiranje prenosimo u cijelosti :
„Javni prosvjed nekolicine članova sindikata slijedom uručenja izvanrednog otkaza referentu plana i analize u našem društvu, potpuno je neprimjeren pokušaj politiziranja i „uličnog“ rješavanja problema koji je isključivo poslovne prirode.
Ponovno naglašavam da je odluka o raskidu radnog odnosa g. Raduloviću isključivo posljedica njegovog neispunjavanja radnih obaveza na poziciji referenta plana i analize. Riječ je o vrlo odgovornom radnom mjestu s opsegom poslova koji izravno utječu na poslovanje i financijsku stabilnost Društva.
Upravo s ciljem donošenja objektivnog suda o radnoj izvedbi djelatnika angažirana je nezavisna revizorska kuća koja je utvrdila čitav niz počinjenih propusta i povreda radnih obveza spomenutog referenta. Inače, djelatnik je već 7. travnja upozoren zbog kršenja obveze iz radnog odnosa jer je odbio izvršiti naloženi radni zadatak. Sukladno svim zakonskim propisima koji reguliraju radni odnos, izravno odbijanje i loše izvršavanje radnih zadataka predstavljaju ozbiljnu povredu radnih obveza i valjanu osnovu za pokretanje postupka izvanrednog otkaza.
Stoga je svaki pokušaj prikazivanja spomenutog djelatnika kao „žrtve“ beskrupuloznog sustava potpuno deplasiran i neutemeljen, kao i insinuacije o sustavnom uništenju Vodovoda kako bi ga se, navodno, privatiziralo. Držim da takav postupak predstavlja zlouporabu sindikalnih pozicija koje postoje sa ciljem zaštite materijalnih prava i interesa radnika ali ne i nauštrb odgovornog vršenja radnih obveza.
Prioritet nam je pozitivno i stabilno poslovanje tvrtke na dobrobit svih građana, što zahtjeva adekvatan angažman i trud svih zaposlenih. Sve ovo, razumljivo je, nailazi na otpore onih kojima takav način rada nije u interesu.
Dužnost je svakog odgovornog, dobrog gospodarstvenika zaštiti radni proces i osigurati nesmetano poslovanje trgovačkog društva te socijalnu sigurnost svih njegovih djelatnika. Vjerujem da bi svaki poslodavac u ovakvoj situaciji jednako postupio. Na žalost, ovakvim se prosvjedima samo pokušava manipulirati medijima i javnošću te prikriti stvarni razlog nastalog spora“ ističe se u priopćenju direktora Vodovoda Pula Darka Višnjića. (REX)

Facebook komentari