Ne dese se takve stvari pravome muškarcu…

ISTRA 1961 : GORICA 2:2
"Ne dese se takve stvari pravome muškarcu...to se desi slabiću samom" pjevalo je nekad Bijelo Dugme, a ovaj izvještaj započinjemo baš tom pjesmom, navijači Istre 1961 će se prepoznati u njoj, a meni se odmah poslije utakmice javila u glavi.

Ne dese se takve stvari pravome muškarcu (ili jadi navijača Istre 1961)

To što izgledam kao da sam tužan
i kao da patim malo
i to što ti pišem duga pisma
i što te pratim stalno

Nije znak, nije znak
nije znak da sam zaljubljen u tebe
nisam lud, ti si mi uvijek bila
samo dobar drug

Ni to što noću ne mogu da spavam
i što ti pod prozor dođem
i to što se pravim kao da ne gledam
kad kraj tebe prođem
nije znak, nije znak

Ja nisam nikad bio zaljubljen
ne dese se takve stvari
pravome muškarcu
to se desi slabiću samom

I nemoj da pomisliš
da sam zaljubljen u tebe
jer mi se plače nekad
ni to što se dotjerujem stalno
više nego ikad
nije znak, nije znak"

Igrala se zadnja četvrta minuta sudačke nadoknade, Bosančić pada blizu sredine terena i misli da će ležanjem natjerati suca i goste da prekinu igru, međutim to nije bila namjera nikog od njih, a ispala je naivnost stopera domaćih. Lopta ipak nekako dolazi do Ivančića koji "uspjeva" od cijelog terena pogoditi jednog igrača u glavu, a lopta odlazi u for Ndiayeu koji je spretniji od Tomaševića i kraj Čondrića zabija za nevjerojatno novi šok na Drosini. Gol golmana Freliha iz Intera iz Zaprešića i sad ovaj Ndiayea su šok od kojeg nam se teško oporaviti, iako možemo zamisliti kako se sad osjećaju igrači, pogotovo Ivančić i Bosančić. Jedina sreća za Puljane je što dolazi reprezentativna stanka.

A sve je krenulo kao start iz snova, prodor Grujevića, ubačaj na prvu stativu gdje se nalazi Laukžemis koji zabija za 1:0. Ali nakon tog gola Puljani su neobjašnjivo stali, pa su bili i opravdani povici s tribina Demona "Igrajte p.....e", kao da su osjetili da nešto ne štima u igri domaćih. U 38. minuti korner gostiju, Dvorneković ubacuje, u buketu igrača najviši je Jovičić i pogađa glavom za 1:1.

U drugi dio Istra 1961 je krenula malo odlučnije, a prvu šansu imala je u 50. minuti kada nakon gužve, poslije ubačaja Grujevića iz slobodnjaka, puca Laukžemis a Kahlina krajnjim naporom brani. U 62. minuti Močinić iskosa snažno puca i pogađa suprotnu stranu gola Kahline i Puljani opet vode, a kad smo već kod Močinića moramo napomenuti da se kod njega vidi voljni moment i borbenost koju bi svi igrači trebali slijediti.  Ali vodstvo umjesto da potakne igrače Istre 1961 da krenu odlučnije, oni kao da se uplaše pobjede, a posebno su naivni bili kod pokušaja zadržavanja igre, kao da ne znaju da to u ovom podneblju nikad nije bilo uspješno i slijedi opisani hladni tuš.

Spomenimo na kraju da je par minuta nakon završetka utakmice zaiskrilo na sredini terena, gdje su se malo pogurali svi akteri utakmice.

Istra 1961 : Gorica  2:2 (1:1), Strijelci: 1:0 Laukžemis (3), 1:1 Jovičić (38), 2:1 Močinić (62), 2:2 Ndiaye (90+4).

Istra 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Sergi, Einar, Močinić, Ivančić, Fintić (od 71' Lončar), Ćuže, Laukžemis (od 76' Perić-Komšić).

Gorica: Kahlina, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Čabraja, Marina, Hamad (od 70' Babec), Čanađija (od 83' Šroler), Dvorneković (od 64' Mathieu), Ndiaye, Zwolinski.

(Dorijan Vrkljan/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari